'TÜGVA militanı' okul müdürü!

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü, İBB'nin Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA'yla protokolünü feshetmesine karşı tepki çeken bir paylaşımda bulundu. TÜGVA'nın aynı zamanda il temsilcisi olan Müdür Yeşilbaş'ın yandaş kuruluştaki "kariyer"ine okulun sitesindeki özgeçmişinde de yer verdiği görüldü.

'TÜGVA militanı' okul müdürü!

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokolleri feshetmişti. Açıklamada söz konusu vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da belirtilmişti.

Fesih haberinin ardından sosyal medyada TÜGVA yöneticileri ve üyeleri, sosyal medyada “#TÜGVAgençlerindir” başlığıyla kampanya düzenleyip kararı “protesto” etti.

“Kampanya”ya Türkiye’nin birçok il ve ilçesindeki TÜGVA mensupları katılırken bunlar arasında yer alan bir isim büyük tepkiyle karşılandı. TÜGVA Erzincan İl Temsilcisi Fatih Yeşilbaş, İmamoğlu ve İBB yönetimini ‘fesih’ kararı nedeniyle “ TÜGVA Yeni nesil gençlik demek “Diriliş Destanı” demektir.. Bu hayırlı kervanda gençliğe umut olmaya İmamoğlu ve yandaşları (pkk, hdp) engel olamayacaktır.” diyerek hedef aldı. Yeşilbaş’ın aynı zamanda Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü olduğu öğrenildi.

Okul müdürlüğü görevini bir yana bırakıp  sosyal medyada TÜGVA militanlığına soyunan Yeşilbaş’la ilgili skandal bununla da sınırlı değil. Zira lisenin internet sitesinde Yeşilbaş’la ilgili bilgilere bakanlar, burada da ‘TÜGVA’yla karşılaşıyor. Okul sitesindeki bilgilerinde 2010 yılında mezun olmasına rağmen 2 sene içinde yönetici olduğu dikkat çeken Yeşilbaş’ın TÜGVA “kariyer”ini buraya da taşıdığını görülüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın hiçbir kamusal niteliği olmayan özel bir kuruluş olmasına rağmen devlet okulunun internet sitesinde yer alması, iktidara yaranma peşindeki bürokratların ibretlik bir örneği oldu.

'TÜGVA militanı' okul müdürü!