TTK ve MTA'da grev sesleri

TTK ve MTA’da çalışan maden işçilerini kapsayan TİS süreciyle ilgili arabulucu sürecinden de sonuç çıkmadı, grev ilanı için 60 günlük süre başladı.

TTK ve MTA'da grev sesleri

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) Toplu İş Sözleşmesi sürecinde arabulucu raporları sendikaya tebliğ edildi.

Toplu İş Sözleşmesi’nde şu ana kadar anlaşma sağlanamazken, 60 günlük grev süreci de başlandı. Türk-İş ilgili bakanlıklara ücret zammı taleplerini sunmuştu.

İşçiler adına görüşmeleri yürüten Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan (GMİS) süreç ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) da arabulucu raporları Sendikamıza tebliğ edildi. TTK 27 Haziran, MTA 28 haziranda yapılan tebliğler ile birlikte 60 günlük grev kararı sureci basladı. Bilindiği gibi Haziran ayı son haftasında Türk-İş ilgili bakanlıklara ücret zammı taleplerini sunmuştu. Türk-İş in teklifine henüz ilgili bakanlıktan karsı teklif verilmedi. Önümüzdeki günlerde hükümet tarafının karşı teklifi vermesi bekleniyor. Sendikamız bu süreçte hem Türk-İş ile birlikte ve hem GMİS olarak görüşmelerin masada karşılıklı anlaşma ile sonuçlanması için girişimlerini sürdürüyor.”