TSK'da İzmir ve Konya merkezli 'FETÖ' operasyonları: 154 gözaltı kararı

İzmir ve Konya Emniyet Müdürlükleri tarafından başlatılan 'FETÖ' operasyonları kapsamında toplam 154 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

TSK'da İzmir ve Konya merkezli 'FETÖ' operasyonları: 154 gözaltı kararı

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından 30 ilde başlatılan ”FETÖ’ operasyonu kapsamında aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyon kapsamında, ByLock kullandıkları tespit edilen, aralarında muvazzaf, emekli olan ve ihraç edilen 91 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.Gözaltına alınan şüpheliler arasında albay ve yarbay binbaşı rütbesinde halen aktif görev yapan TSK mensubu şahıslar ile hava Kuvvetleri’nde pilot olarak görevli şüphelilerin de olması dikkat çekti. Ayrıca yakalanan şüpheliler arasında askerleri telefonla arayarak toplantı esnasında mahrem hizmetleri yürüten şüpheliler de gözaltına alındı.

KONYA MERKEZLİ 30 İLDE 63 GÖZALTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ‘mahrem imamlık’ yaptığı ileri sürülen 63 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerin yakalanması için 30 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

TSK’da ‘molla, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor, doktor, şehir dışı talebe mensubu’ gibi pozisyonlarda ‘mahrem imam’lık yaptığı belirlenen 63 kişi hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine bu sabah Konya merkezli 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin gözaltına alınması için operasyonun sürdüğü belirtildi.