Trump'tan Erdoğan'a yeni mektup: Bu kez tehdit 'diplomatik'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu hafta gerçekleşmesi planlanan ABD ziyareti öncesinde Trump tarafından yeni bir mektup gönderildiği öne sürüldü.

Trump'tan Erdoğan'a yeni mektup: Bu kez tehdit 'diplomatik'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan ABD ziyareti öncesinde Trump tarafından yeni bir mektup gönderildiği iddia ediliyor.

Londra merkezli Middle East Eye isimli internet sitesine göre mektupta, Türkiye’ye S-400 savunma sistemi dolayısıyla yaptırım uygulanabileceğinin belirtildiği aktarılıyor.

Siteye konuşan kaynaklar, “Türkiye’nin S-400 sistemini aktive etmemesi durumunda ABD’nin F-35 savaş uçakları programına tekrar dahil edeceğinin sözünü verdiğini” söyledi.

“BU KEZ DİL DİPLOMATİK”

Siteye konuşan Türk yetkililerin ise “ilk mektubun çöpe atıldığını ama bu sefer yazılan mektupta diplomatik bir dil kullanıldığını” söylediği belirtildi. Haberde Trump’ın mektubu İbrahim Kalın aracılığıyla geçen pazartesi günü ilettiği aktarıldı.

İddiaya konu olan mektupta, S-400 konusunun yanı sıra ABD’li yetkililerin sistemin durumunu düzenli olarak kontrol etmesi için Ankara’nın izin vermesi ve Rus silahlarını kullanmama sözü vermesi gibi talepler de bulunuyor.