Trump'tan Erdoğan-Pence görüşmesi sonrası açıklama: Teşekkürler Erdoğan

Türkiye'nin ABD ile Suriye'nin kuzeydoğusuna başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'nın sonlandırılması konusunda anlaştığı duyurulmasıyla beraber ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'a teşekkür paylaşımında bulundu.

Trump'tan Erdoğan-Pence görüşmesi sonrası açıklama: Teşekkürler Erdoğan

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin 4 saat 20 dakika süren görüşmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye ilişkin bir paylaşımda daha bulundu.

Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada “Türkiye’den iyi haber” ifadelerini kullanıp “Teşekkürler Erdoğan milyonlarca hayat kurtuldu” dedi.

Trump’ın paylaşımı şöyle:

“SERT AŞK” DEDİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, görüşmenin ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında Barış Pınarı Harekatı’nın sonlandırılması konusunda ABD ile Türkiye’nin anlaştığını duyurdu.

Trump, Pence’nin açıklaması sonrası ise “Bu anlaşma 3 gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için “sert” bir aşk gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Trump’ın Erdoğan’a yazdığı ve dün basına sızdırılan mektupta kullandığı ‘sert’ kelimesini kullanması dikkat çekti.