Trump'tan bir Türkiye paylaşımı daha: Üç seçeneğimiz var...

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım daha yaparak ''Üç seçeceğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye’yi ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur, ya da Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık et'' ifadelerinde bulundu.

Trump'tan bir Türkiye paylaşımı daha: Üç seçeneğimiz var...

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı operasyonun ardından Türkiye’yi hedef alan tehditlerine yenisini ekledi.

Trump Twitter’dan yaptığı paylaşım ile Türkiye’yi bir kez daha ekonomik yıkım ve yaptırımlarla tehdit etti. Trump açıklamasında ”Üç seçeneğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye’yi ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur, ya da Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık et” dedi.

Trump’ın açıklaması şöyle:

”IŞİD Halifeliği’ni yüzde 100 mağlup ettik ve Suriye’de Türkiye’nin saldırısı altındaki bölgede artık askerimiz yok. İşimizi mükemmel yaptık! Şimdi Türkiye, 200 yıldır savaştığı Kürtlere saldırıyor. Üç seçeneğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye’yi ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur, ya da Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık et”