Trump'tan açık tehdit: Rusya Venezuela'dan çekilmeli, tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya yönelik bir pervasız açıklamada daha bulunarak "Rusya'nın Venezuela'dan çekilmesi gerek. Bütün seçenekler masada" dedi.

Trump'tan açık tehdit: Rusya Venezuela'dan çekilmeli, tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya geçen hafta sonunda asker gönderen Rusya’ya askerlerini çekmesi çağrısında bulundu ve  “Bütün seçenekler masada” mesajını verdi.

ABD’nin Venezuela’nın “geçici başkanı” olarak tanıdığı Juan Guaido’nun eşi Fabiana Rosales ile Beyaz Saray’da görüşen Trump gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, “Rusya’nın Venezuela’dan çekilmesi gerek.” derken, Rus askerlerinin nasıl Venezuela’dan çıkmasını sağlayacağı sorusuna da “Bakacağız. Bütün seçenekler masada” yanıtını verdi.

Trump’ın açıklaması sırasında yanında bulunan yardımcısı Mike Pence de “Bugün Rusya’yı Maduro rejimine olan desteğini kesmeye ve özgürlüğün yeniden sağlanmasına kadar Juan Guiado’nun, Güney Amerika ülkelerinin ve tüm dünyanın yanında olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Geçen Cumartesi günü, yaklaşık 100 Rus askerini taşıyan Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçak Venezuela’nın başkenti Caracas yakınlarına inmiş, Rus askerleri arasında özel kuvvetlerin ve siber güvenlik personelinin olduğu iddia edilmişti.