Trump’ın eski danışmanının ortağı, 'Gülen'i kaçırma planı'ndan suçlu bulundu

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in iş ortağı Bijan Rafiekian, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye kaçırmak için plan yapma iddiasından suçlu bulundu.

Trump’ın eski danışmanının ortağı, 'Gülen'i kaçırma planı'ndan suçlu bulundu

ABD’de görülen mahkemede juri, Flynn’in eski ortağı Rafiekian’ı Türkiye için yasadışı lobi faliyetinde bulunma suçlamasından suçlu buldu.

Flynn, Rafiekian ve Ekim Alptekin’in Fethullah Gülen’i ABD’den Türkiye’ye getirmek için lobi faliyetleri yürüttüğü iddia edilmiş ve bunun üzerine Amerikalı savcılar soruşturma başlatmıştı.

BİJAN RAFİEKİAN KİMDİR?

ABD’de daha çok Bijan Kian ismiyle tanınan Rafiekian, Tahran Endüstri Koleji’nin Mühendislik Fakültesi’nde ve İngiltere’deki Sussex Üniversitesi’nde okudu.

2006-2011 yılları arasında ABD merkezli Export-Import Bankası’nın yönetim kurulunda yer aldı. Bu göreve, 2006 yılında dönemin ABD Başkanı George W. Bush tarafından aday gösterildi.

Export-Import Bankası’nın internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre daha önce ise, eyalete yabancı yatırımcı çekmeyi amaçlayan California Dış Yatırım Ofisi’nin yöneticiliğini yaptı. Bu görevle birlikte “ABD hükümetinde en üst düzeyde görev yapan ilk İran kökenli Amerikalı” ünvanını aldı.