Trump mutlu: 'Tek bir damla Amerikan kanı akmadı', 'Erdoğan müthiş bir lider'...

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle ABD'nin Suriye hakkında vardığı mutabakatla sonrası memnuniyetini belirttiği açıklamalarına devam ediyor.

Trump mutlu: 'Tek bir damla Amerikan kanı akmadı', 'Erdoğan müthiş bir lider'...

Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmanın ardından ABD Başkanı Trump basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Anlaşmanın ardından Türkiye’ye yaptırımlara gerek olmayacağını söyleyen ABD Başkanı Trump, “Erdoğan’a teşekkür etmek ve onu tebrik etmek istiyorum. Aramızda bir sorun olmamasından dolayı memnunum çünkü kendisi müthiş bir lider. Erdoğan, sert ve güçlü bir adam ve doğru olanı yaptı.” dedi.

“ÖNCE İZİN VERECEKSİNİZ…”

Daha sonrasında ise bir toplantıda destekçilerine seslenen Trump, Türkiye’nin Suriye’de Kürt grupların kontrolü altındaki bölgelere yönelik operasyonunu ‘okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa’ benzeterek “Ben biraz kavga etmeleri gerekiyor dedim. Okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga etmelerine izin vereceksiniz, sonra da ayıracaksınız. Birkaç gün kavga ettiler ve oldukça şiddetliydi” diyerek bu süreçteki tavrının ‘alışılmadık’ olduğunu kaydetti.

Trump bu süreçte ‘tek bir damla Amerikan kanının akmadığını’ söyledi ve “Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler” dedi.

Trump,” IŞİD’lilerin kilit altında tutulmaya devam edeceğini ve IŞİD’le mücadelenin süreceğini belirterek Türkiye’nin de buna hazır olduğunu” kaydetti.