Trump: İran'a saldırı halen masada, ek yaptırımlar geliyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a karşı askeri müdahalenin hala masada olduğu tehdidini savurdu ve ek yaptırımların yolda olduğunu belirtti.

Trump: İran'a saldırı halen masada, ek yaptırımlar geliyor

ABD emperyalizminin İran’a karşı yeniden başlattığı yaptırımlarının yanı sıra askeri saldırı tehditleri de devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ilgili toplantı için Camp David’e giderken Beyaz Saray çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“İran’a karşı askeri seçeneğin halen masada, İran’a ek yaptırımlar getireceğiz” diyen Trump, “İran’la her şeye yeniden başlamak önemli, İran’ı yeniden güçlü yapalım” açıklamasında bulundu. Trump, nükleer silahtan vazgeçmesi durumunda İran’ın “zengin ve mutlu bir ülke, kendisinin de en iyi arkadaşı” öne sürdü.

Trump, İran’ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini söyleyip, “Bunu kabul ederlerse zengin bir ülke olacaklar. Çok mutlu olacaklar ve onların en iyi arkadaşı olacağım. Umarım olur” ifadelerini kullandı.

GÜN VERDİ

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İran’a pazartesiden itibaren ek yaptırımlar uyguluyoruz. Yaptırımların İran konusunda başarıya ulaşacağı, İran’ın yeniden üretken ve müreffeh bir millet olacağı günü dört gözle bekliyorum. Ne kadar erken, o kadar iyi” dedi.