Trump Erdoğan'dan gelen beklemediği bir talebe, çok fazla düşünmeden yanıt vermiş

ABD Başkanı Trump'ın Erdoğan'la ticaret ve savunma işbirliğinin konuşulduğu bir telefon görüşmesinin sonunda, "Erdoğan'dan gelen beklemediği bir talebe, çok fazla düşünmeden bir yanıt verdiği" iddiasında bulundu.

Trump Erdoğan'dan gelen beklemediği bir talebe, çok fazla düşünmeden yanıt vermiş

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Pazar günü yapılan telefon görüşmesinin detaylarını yazdı.

Gazeteye göre Erdoğan telefonda Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusuna yönelik askeri operasyonla ilgili olarak “harekete geçeceğini” söyledi. Trump ise Erdoğan’a “Tüm IŞİD savaşçılarından sorumlu olursun” dedi.

BBC’nin aktardığına göre, New York Times (NYT), ABD Başkanı Trump’ın Erdoğan’la ticaret ve savunma işbirliğinin konuşulduğu bir telefon görüşmesinin sonunda, “Erdoğan’dan gelen beklemediği bir talebe, çok fazla düşünmeden bir yanıt verdiği” iddiasında bulundu.

Habere göre Erdoğan, Trump’a, görüşmenin sonlarına doğru, uzun süredir Fırat’ın doğusuna yönelik planlanan operasyon için daha fazla beklemeyeceğini ve artık harekete geçeceğini söyledi. NYT’ye konuşan danışmanlarına göre Trump, Erdoğan’a “herhangi bir operasyona destek vermeyeceğini” söyledi.

Gazetecilere, isminin yazılmaması kaydıyla bilgi veren Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili, Trump’ın Erdoğan’a operasyon yapması halinde tüm IŞİD savaşçılarından Türkiye’nin sorumlu olacağını söyledi.

Ancak Trump’ın Erdoğan’ı harekete geçmemeye ikna etmek yerine, telefonu kapattıktan sonra gece yarısı bir açıklama yayımlayarak, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin olası bir operasyonunu engellemek üzere “tuzak teli” olarak üslenen yaklaşık 50 Amerikan askerini geri çekeceğini açıkladığı hatırlatıldı.