Trump: Bizim kadar olmasa da Türkiye de IŞİD'den nefret ediyor

BD Başkanı Trump, "hangi ülkenin IŞİD’den daha çok nefret ettiğine" ilişkin açıklamalarda bulunurken "Belki bizim kadar olmasa da Türkiye de IŞİD'den nefret ediyor." dedi.

Trump: Bizim kadar olmasa da Türkiye de IŞİD'den nefret ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de IŞİD’in tamamen yenilgiye uğratılmadan Amerikan askerlerinin tümünün Suriye’den çekilmeyeceğini söyledi. Trump’ın bu açıklamasında Türkiye’ye dönük ifadesi ise dikkat çekti.

Pazar günü Camp David’de danışmanlarıyla yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, geri çekilmenin “bir gecede olmayacağını” söylerken şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’den çekiliyoruz. Askerlerimizi oradan çekeceğiz. Bunu o kadar da hızlı yapacağımızı hiç söylemedim. Ancak IŞİD’i yok ediyoruz. 2 yıl önce başkanlığa seçildiğimde IŞİD Suriye’nin ve Irak’ın her yerindeydi. IŞİD’i Irak’tan söküp attık. Suriye’den çekiliyoruz ama bunu da yapıyoruz ve IŞİD bitene kadar tamamen çekilmiş olmayacağız.”

“BİZİM KADAR OLMASA DA TÜRKİYE DE…”

“Diğer ülkelere yardım için oradayız” diyen Trump, IŞİD’in Irak ve Suriye’nin büyük bir bölümünden sökülüp atıldığını ifade edip, “İran bizim nefret ettiğimizden daha fazla IŞİD’den nefret ediyor. Rusya, bizim nefret ettiğimizden daha fazla IŞİD’den nefret ediyor. Belki bizim kadar olmasa da Türkiye de IŞİD’den nefret ediyor. Onlar kendi bölgelerinde IŞİD’le savaşabilirler” diye devam etti.