Trump: Biz kimin için IŞİD'lileri öldürüyoruz? IŞİD'i yenerek Esad'a da büyük bir iyilik yaptık

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD saldırısında ABD askerlerinin ölümü ve yaralanmasının ardından yaptığı konuşmada, Suriye'de çok az sayıda IŞİD mensubu kaldığını ifade ederek, "Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için IŞİD'lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Trump: Biz kimin için IŞİD'lileri öldürüyoruz? IŞİD'i yenerek Esad'a da büyük bir iyilik yaptık

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD saldırısında ABD askerlerinin ölümü ve yaralanmasının ardından yaptığı konuşmada, Suriye’de çok az sayıda IŞİD mensubu kaldığını ifade ederek, “Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için IŞİD’lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Trump, daha önce yaptığı Suriye topraklarından çekilme açıklamasında, “hem IŞİD’le mücadele edeceğiz, hem de Suriye’den uygun bir şekilde çekileceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Suriye’nin Menbiç ilçesindeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Amerikalı askerlerin aileleriyle görüşmek üzere Beyaz Saray’dan ayrılırken Suriye’deki son duruma ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Saldırıda ölen Amerikalı askerlerin aileleriyle görüşmenin kendisi için zor bir durum olduğunu belirten Trump, IŞİD’i mağlup etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Görevi devraldığında Suriye’de IŞİD’in birçok yerde etkin olduğunu kaydeden ve kendi yönetiminin terör örgütüne karşı ciddi bir başarı kazandığını savunan Trump, şunları söyledi: “Peki biz kimin için IŞİD’lileri öldürüyoruz? Rusya’nın, İran’ın, Suriye’nin en kötü düşmanı IŞİD. Dolayısıyla bizimle her zaman aynı fikirde olmayan insanlar için IŞİD mensuplarını öldürüyoruz. Ayrıca (IŞİD’i yenerek) Esad’a da büyük bir iyilik yaptık.”

Suriye’de IŞİD’i yüzde 99 oranında yok ettiklerini öne süren Trump, son üç haftada örgüte karşı ciddi saldırılar gerçekleştirdiklerini de ifade etti.

Trump, “Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için IŞİD’lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz. Bunu seçim kampanyamdan bu yana söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca şubat sonunda Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un ile yapacağı görüşmeye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Trump, Kim ile yapacakları görüşmeye dair, “Ülkeyi belirledik ama açıklamayı yakın gelecekte yapacağız. Kim bu görüşmeyi çok istiyor, ben de öyle. Medyaya yansımayan (nükleerden arındırma anlamında) önemli bazı ilerlemeler gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.