Trump: Bağdadi öldürüldü, en önemli ulusal güvenlik önceliğimizdi

Trump, “Ebubekir el-Bağdadi ile birlikte çok sayıda iş birlikçisi de öldürüldü. Bağdadi vahşiydi ve vahşi bir şekilde, kaçan bir korkak olarak öldü. Bir köpek gibi öldü artık kimseye zarar veremez. Şimdi artık dünya çok daha güvenli bir yer” dedi.

Trump: Bağdadi öldürüldü, en önemli ulusal güvenlik önceliğimizdi

Trump, “Ebubekir el-Bağdadi ile birlikte çok sayıda iş birlikçisi de öldürüldü. Bağdadi vahşiydi ve vahşi bir şekilde, kaçan bir korkak olarak öldü, ağlayarak sızlanıyordu. Bir köpek gibi öldü artık kimseye zarar veremez. Şimdi artık dünya çok daha güvenli bir yer” dedi.

Trump, “Rusya’ya, Türkiye’ye, Suriye’ye ve Irak’a operasyona destek verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir görevdi” dedi.

Trump, Bağdadi’ye daha önce de operasyon yapmak istediklerini söylerken terörist elebaşının sürekli yer değiştirdiğini ve planlarının bu sebeple değiştiğini dile getirdi. Trump operasyonu canlı yayında izlediğini söylerken, “Bir film izler gibi mükemmeldi. Oradaki teknoloji bile harikaydı” ifadesini kullandı.

DOST BİR ÜLKEYE GİTTİK

1 saatlik 10 dakikalık tehlikeli bir bölgeden uçtuk. Bazı liderler bunun en tehlikeli noktası olduğunu düşündük dolayısıyla çok sessizdik. Giriş ve çıkış uçuşları çok tehlikeliydi, çok fazla ateşlenebilirdik. Rusya hava sahasını açtı. Rusya harikaydı, Irak harikaydı. Gerçekten harika bir iş birliği gerçekleştirdik” dedi.

Trump, gelen sorular üzerine Türkiye’ye methiyeler düzerken, “Türkiye bizim oraya gireceğimizi biliyordu, zorluk çıkarmadı. Bazı bölgelerden geçtik, onlar da harikaydı hiç sorun çıkarmadılar, onlar da bize ateş edebilirdi biz de onları ortadan kaldırabilirdik. Ama bu olmadı. Bize ateş açanlar ortadan kaldırıldı. Havadan vuruldular yani” ifadesini kullandı.

Operasyonun 2 haftalık bir süreç içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Trump, “Ekibimizde çok parlak ve çok zeki insanlar var. Birkaç hafta çok iyi gözlem altındaydı, çok parası vardı ve bir anda planını değiştiriyordu. Orada olduğunu biliyorduk ve yüzde 100 emin olmanız mümkün değildi. Teyidi aldık ve oraya gittiğimizde çok büyük ateş gücüyle karşılaştık. Ama askerler çok iyiydi. Çok sayıda terörist öldü onun rakamını da açıklayacağız” dedi.

Trump, ABD askerlerine eşlik eden bir köpeğin tünellerde yaralandığını dile getirdi.

Trump, operasyon detaylarını Demokratlarla paylaşmadıklarını söylerken, operasyonun güvenliği için bunu duyurmadıklarını söylerken, “Washington’da çok fazla sızıntı var. Askerlerimize zarar gelmemesi için operasyonu duyurmadık. Çok az kişinin haberi vardı. Bir sızıntı ekibin tamamen ölmesine sebep olabilirdi” dedi.

Trump askerlerin operasyondan sonra nereye gittiğini söylemezken, “Dost bir ülkeye gittik” dedi.