TRT'den Mısıroğlu için canlı yayın: Berat Albayrak, Bilal Erdoğan ve Meclis Başkanı Şentop cenazede!

Gerici "tarihçi" Kadir Mısıroğlu'nun cenazesinde Meclis Başkanı Mustafa Şentop katılırken, AKP'den ise bakan düzeyinde katılım oldu.

TRT'den Mısıroğlu için canlı yayın: Berat Albayrak, Bilal Erdoğan ve Meclis Başkanı Şentop cenazede!

Tedavi gördüğü hastanede “çoklu organ yetmezliği” nedeniyle ölen Kadir Mısıroğlu için Büyük Çamlıca Camii’de cenaze namazı kılındı.

Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve laikliğe düşmanlığı ile açıkça şeriat, saltanat ve hilafet savunuculuğu yaptığı sözleriyle bilinen Kadir Mısıroğlu’nun cenazesinde AKP yönetimi ve Hükümet’ten katılımın olup olmayacağı merak konusuydu.

Zira Mısıroğlu, 25 Mayıs 2013 yılında sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Vasiyetimdir; M.Kemâl’e zerre muhabbeti olan cenâzeme gelmesin!..” demişti.

Bugün ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazında ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya kadar iktidar ve bürokrasinin en üst kademelerinin Mısıroğlu için saf tuttuğu görüldü.

Oğlu Bilal Erdoğan’ın da görüldüğü cenazede olmayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise Türkiye’de bulunan NATO Genel Sekreteri ve heyetiyle yapılan görüşmeler nedeniyle cenazeye katılamadığı sanılıyor.

Öte yandan Cumhuriyet düşmanı “tarihçi”nin cenazesini TRT ve Anadolu Ajansı da canlı yayınla takip etti.