TRT'den Davutoğlu'na yakın takip

Yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır programını gerçekleştirdi. Davutoğlu'nun daha önceki organizasyonlarını takip etmeyen TRT'nin, bu programı logosuz iki ayrı kamerayla takip etmesi dikkat çekti.

TRT'den Davutoğlu'na yakın takip

Yeni parti kuracağı ve Diyarbakır’da partiye dair açıklamalar yapacağı ileri sürülen eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ziyareti önceki gece gerçekleşti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Türkiye’nin hiçbir yerinde TRT’nin izlemediği Davutoğlu’nun Diyarbakır programının, TRT tarafından logosuz iki ayrı kamerayla takip ettiği gözlendi.

“Gönül Köprüsü Platformu” tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katılan Davutoğlu’nun programına, daha önce Tayyip Erdoğan’ın da Diyarbakır programına en ön sıradan katılan, Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi’nin de davetli olduğu ancak gelmediği görüldü.

Programa 7 Haziran 2015’te AKP adayı olan Yusuf Üge, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun, eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, AKP 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AKP 22, 23 ve 24. dönemde Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AKP eski Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ın da katıldığı görüldü.