TRT Kurdi Öcalan’ın mektubunu kardeşine yorumlattı

TRT Kurdi yayınladığı video haberde Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı konuk aldı.

TRT Kurdi Öcalan’ın mektubunu kardeşine yorumlattı

TRT Kurdi yayınladığı video haberde Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı konuk aldı.

Osman Öcalan yaptığı açıklamada “Kandil meşruiyetini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

TRT’nin Kürt açılımı zamanında açılan kanalı ilgili röportaja, “Abdullah Öcalan İmralı’da bir mektup yazdı ve mektubunda HDP İstanbul Seçimi’nde tarafsız olsun” diyerek başlarken; mikrofon uzatılan Osman Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Osman Öcalan Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur dedi. Osman Öcalan. CHP Kürtlere yakın değil olmadı ve sadece Türkleri ileri sürdü, tuttu. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesap dahi edilmedi. Ve Kürtler hiçbiriyle sormadılar” diyor.

AKP’nin diline yakın bir söylem kullanan Osman Öcalan, CHP’yi suçluyor ve Kürtlerin Öcalan’ı dinleyeceklerini iddia ediyor.

KRT‘nin çevirisine göre, Osman Öcalan, “Kürtler Türkiye’den ayrılmak istemiyor ve kesinlikle düşman değiliz ne Türkiye ye ne de Türklere. Türkiye iyi bir yer güzel biryer. Bizim isteğimiz hep birlikte güzel bi yaşam sürmek. Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı. Kürtler adına işler yapılıyor ve Kandil kendi meşruyetini kaybetmiş. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan’ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir. Ve söyledikleri iyi de olsa kötüde olsa kesin olarakta meşru değildir.   Ve Kürtler hiçe sayamaz. Konuşmamızda da söyledim biz Öcalan’ı tanıyoruz. Her daim Kürtler Öcalan’ın söylediklerini her şeyden daha çok önemsiyor” ifadelerini kullanıyor.

e

Osman Öcalan, Ergenekon ve Balyoz davalarında da “gizli tanık” rolüyle iktidarın operasyonuna destek olmuştu.