TRT Çocuk'un sunucusundan tepkilere yanıt: Size rağmen eğlenmeye devam edeceğiz...

TRT Çocuk'ta bir çocuğun Kaz Dağları'ndaki doğa katliamından söz etmeye başladığı anda yayından alındığı programın sunucusu Gözde Çevik, gelen tepkilere "Size rağmen gülmeye ve eğlenmeye, bunları yaparken de öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz" dedi.

TRT Çocuk'un sunucusundan tepkilere yanıt: Size rağmen eğlenmeye devam edeceğiz...

Dün akşam TRT Çocuk kanalında yayınlanan canlı yayına bağlanan bir çocuk “Kaz Dağlarımıza şu anda çok büyük zarar verilmekte” dediği anda sansüre uğramıştı.

Skandal olay dün itibariyle gündem oldu ve TRT’nin çocuk programlarına kadar soktuğu bu yandaş yayıncılığı izleyicilerin büyük tepki çekti.

Utku isimli çocuğun sözlerini “Utkucuğum güzel güzel konuştuk şimdi seninle, iyi bayramlar” diyerek kesen programın sunucusu Gözde Çevik ise aldığı tepkiler sonrası bir açıklama yaptı.

Program sonrası evine göz yaşlarıyla döndüğünü söyleyen Çevik, TRT Çocuk’un “çevre duyarlılığını en iyi anlatan kanal” olduğunu öne sürdü. “Bırakalım da Türkiye’nin ortak değeri TRT Çocuk siyasetten, günlük tartışmalardan uzak kalsın. Ben, o tertemiz çocuklar sayesinde neşeli bir hayat geçiriyorum. Tartışmalarınızı bizden ve çocuklarımızdan uzak tutun.” diyen Çevik,  “Biz size rağmen gülmeye ve eğlenmeye, bunları yaparken de öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çevik’in Instagram hesabındaki açıklaması şöyle: