Tren katliamı davası bugün: Adalet rayların altında kalmasın...

25 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren kazasına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görülecek. Duruşma öncesi ailelerden “Adalet rayların altında kalmasın”, “Çorlu tren katliamının hesabını sormadıkça bu katliamlar hepimizin kapısını çalabilir” mesajlarıyla davaya katılım çağrısı geldi.

Tren katliamı davası bugün: Adalet rayların altında kalmasın...

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması yarın (10 Eylül) saat 09.00’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülecek.

Çorlu’da yaşamını yitirenlerin yakınları duruşma öncesi sosyal medya hesapları üzerinden davaya ilişkin mesaj paylaştı.

Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu tren katliamının duruşması 10 Eylül 2019 Salı günü saat 9’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülecektir. Bu davada herkesin yanımızda olmasını istiyoruz. Adalet rayların altında kalmasın” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/misra_oz/status/1170728956850515968

“HERKESİ YANIMIZDA OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Tren kazasında kızları Özge ve Gülce Dikmen ile yeğeni Sena Köse’yi kaybeden Funda Dikmen de kızları adına açtığı sosyal medya hesabı üzerinden duruşmayı hatırlattı. Dikmen paylaşımında, “Adalet için, 25 canımız için ben de varım diyebilen herkesi yanımızda olmaya davet ediyoruz” dedi. Faciada anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal ise, “Çorlu tren katliamının hesabını sormadıkça bu katliamlar hepimizin kapısını çalabilir” ifadelerini kullandı.

İLK DURUŞMADA NE OLMUŞTU?

Çorlu Adliyesi’nde 3 Temmuz 2019 tarihinde görülen ilk duruşmada kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarından bazıları duruşma salonuna giremedi. Adliyenin konferans salonunda görülen duruşmanın öncesinde kapıların kilitlenmesine ve içeriye girememelerine tepki gösteren aileler polis tarafından tartaklandı.

Suç duyurusu ve dilekçe üzerine mahkeme heyeti davadan çekildiğini açıklayarak, dosyayı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, heyetin davadan çekilme kararını reddetti. Kararda, “Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin çekilme kararının uygun olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır. Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahkeme heyeti tarafından verilen çekilme kararının CMK’nın 30/2 maddesi uyarınca uygun olmadığına, heyetin duruşmadan çekilmesi kararının kaldırılmasına, dosyanın gerekli işlemlerin yapılması için Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade edilmesine, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda isteme uygun ve kesin olarak oy birliği ile karar verildi” denildi.