Trabzonspor'dan 83 kişi hakkında suç duyurusu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda yeniden değişiklik yapması ile başlayan kavga karakolda bitti. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 'Oyun oynanırken kural değişmez' diyerek karara itiraz etti. Bunun üzerine bazı yazarlar tarafından Trabzonspor kulübüne örtülü ödenekten para verildiğini öne sürdü. Kulüp ise buna 83 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunarak cevap verdi.

Trabzonspor'dan 83 kişi hakkında suç duyurusu

Trabzonspor Kulübü, “örtülü ödenek” vasıtasıyla “50 milyon Euro – 50 milyon dolar” gönderildiği şeklindeki haberler sebebiyle 83 kişi hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulan kişiler arasında gazeteciler Serdar Ali Çelikler, Ahmet Ercanlar ve Feridun Niğdelioğlu da yer alıyor.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Sosyal medya ve çeşitli basın yayın organları üzerinden kulübümüze “örtülü ödenek” vasıtasıyla “50 milyon Euro – 50 milyon dolar” gönderildiği şeklindeki yalanları sürekli gündeme getiren başta gazeteciler Serdar Ali Çelikler, Ahmet Ercanlar ve Feridun Niğdelioğlu olmak üzere 83 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 125. ve 267. maddeleri ile 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107. maddesinde belirtilen fiillere aykırılıklarından dolayı Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Belli bir merkezden çıktığı apaçık ortada olan bu tür manipülatif ve yalan haberlerle kulübümüze saldıran bu kişilerin Yüce Türk Adaleti tarafından en doğru şekilde cezalandırılacağına olan inancımız tamdır.

Trabzonspor Kulübü bugüne kadar hiçbir şart altında illegal işlerin ortağı olmamış, doğruluk ve hakkaniyetin peşini bırakmamış, üstelik kimileri gibi bir günde değiştirilen yönetmeliklerle kurtarılmamıştır. Trabzonspor Kulübü, bu gibi durumlara kendini düşürecek kadar küçülmektense sınırlı imkanlar içinde çözüm üretmeyi, daha çok emek, özveri ve mücadele sergilemeyi koşulsuz bir şekilde tercih etmiştir.

Kulübümüze yönelik tüm bu yalan haberler için kalem oynatanlar iyi bilmelilerdir ki; Trabzonspor Kulübü gayriahlaki tutumları kendine yakıştırmayacak insanları temsil etmek gibi önemli bir misyona sahiptir. Karadeniz’den veciz bir söz ile ifade etmek gerekirse; muhannetin köprüsünden geçmek yerine dereye düşüp sele kapılmayı göze alan bizler, bu iftiralarla Trabzon ve Trabzonspor isminin lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”