Trabzonspor Erdoğan sayesinde Avrupa kupalarına gidiyor

UEFA, Trabzonspor'a önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edebilecek.

Trabzonspor Erdoğan sayesinde Avrupa kupalarına gidiyor

UEFA, Trabzonspor’un gelecek sezon Avrupa kupalarında oynamasına izin verdi.

A Spor’a konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “UEFA, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmamıza izin veriyor ama bunun bir şartları var. 15 Ekim’e kadar bu şartları yerine getirmek için iznimiz var ama biz bugün itibariyle zaten bu şartları yerine getirmiş durumdayız” dedi.

‘ERDOĞAN ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN 51 MİLYON AVRO VERDİ’

Trabzonspor UEFA ile imzaladığı finansal fair-play anlaşmasını ihlal etmiş; Avrupa kupalarına katılamama cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Sonrasında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan araya girerek Trabzon’un UEFA ile olan mali problemini çözdüğünü açıklamıştı.

Açıklamanın ardından kulüp borcunun Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden verildiği görüşü öne çıkarken birçok kişi olaya tepki göstermişti.

Ağaoğlu Trabzonspor’un borcunun 50 milyon Avro olduğunu belirtmişti. Bu durumda Trabzonspor’un örtülü ödenekten 51 milyon Avro aldığı iddia edildi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile çözüme ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu sorunun ortadan kalkmasında göstermiş oldukları çabadan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çok çabuk karar verilmesi gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımız devreye girmesi ile bu sorunu sıkıntısız şekilde atlattık. Allah’a şükürler olsun. Tabii bu Trabzonspor’un sorunları bitti anlamına gelmesin. Her zaman sıkıntılarla karşılaşan bin kulübüz. Hazirandaki kura çekimini göz önüne aldığımızda 2-3 hafta içinde disiplin kurulunun kararı vermesini bekliyoruz. Hem bizim için hem Fenerbahçe için karar verecekler.”