Toplu sözleşme için çağrılan sendika temsilcisine belediye başkanının odasında saldırdılar

Hemşin Belediyesi Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey, Belediye-İş işyeri temsilcisi Rıfat Yazıcı’yı darbetti.

Toplu sözleşme için çağrılan sendika temsilcisine belediye başkanının odasında saldırdılar

Rize’nin Hemşin ilçesinde, toplu iş görüşmesi için Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar tarafından makama çağrılan Belediye-İş temsilcisi Rıfat Yazıcı, Belediye Muhasebe Müdür Vekili Murat Güney tarafından darp edildi.

Burnu kırılan Güney 10 gün iş göremez raporu aldı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Belediye-İş Sendikası, “Toplu sözleşme için Belediye Başkanı’nın makamına çağrılan temsilcimiz, muhasebe müdürünün saldırısına uğradı. Belediye-İş, temsilcisinden şube yönetim kurulu üyelerine, genel merkez yöneticisinden üyesine kadar, karşılaştığı tüm hukuksuzlara ve zorbalıklara rağmen korkmadan, çekinmeden mücadelesine kesintisiz devam eden, üyelerinin hakkını savunan bir sendikadır.” dedi.

“DAVET EDİEN KİŞİ İŞÇİLERİN TEMSİLCİSİDİR”

Olayın anlatıldığı açıklamada “İşyeri temsilcisi Rıfat Yazıcı, toplu sözleşmeden kaynaklı taleplerden dolayı Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey’in önce sözlü, ardından fiili saldırısı sonucu darbedilerek yaralandı” ifadeleri kullanırlekn, “Saldırı sonucu burnu kırılan ve 10 günlük rapor alan temsilcimiz Rıfat Yazıcı, tüm yaşananları tutanak altına aldırarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur” denildi.

“Bu yaşananlar insani olarak ahlaksızlık, hukuki olarak da suçtur. Makam sahibi oturduğu koltuğun sorumluluğunu bilmelidir. Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar o makamda Hemşinlileri temsil etmektedir. Makamı mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin Hemşinlilerin adını, böyle seviyesiz, mafyavari ve hukuk dışı hareketlerle lekelemeye hakkı ve yetkisi de yoktur” denilen açıklamada, “Makamına davet ettiği kişinin işçilerin temsilcisi olduğunu bilmek zorundadır” ifadeleri kullanıldı.

SORUŞTURMA YOK

Sendika açıklamasında, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar’ın henüz bir açıklama yapmadığını ve darbedilen işyeri temsilcisinden de özür dilemediğini hatırlattı.

“Bu tavırsızlığının Muhasebe Müdür Vekili Murat Güzey’in yaptığı seviyesizliği, eşkıyalığı onaylamak anlamına geldiğini bilmelidir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Belediye Başkanı’na yaranmak ve kendinin ne kadar ‘yararlı’ bir eleman olduğunu göstermek için, temsilcimize görevi başında saldıran Murat Güzey, yaptığı bu eşkıyalığın hesabını yargı karşısında verecektir” denildi.