TOKİ'de iş cinayeti: Okul harçlığı için çalışan 22 yaşındaki üniversiteli, 8. kattan düşerek can verdi

TOKİ'nin Silivri'deki konut şantiyesinde çalışan 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, inşaatın 8. katından düşerek yaşamını yitirdi.

TOKİ'de iş cinayeti: Okul harçlığı için çalışan 22 yaşındaki üniversiteli, 8. kattan düşerek can verdi

Milyonlarca çocuk ve gencin okul masraflarını karşılamak için çalışmak zorunda olduğu Türkiye’de bir üniversiteli öğrenci daha iş cinayeti sonucu aramızdan ayrıldı.

Acı haber İstanbul Silivri’den geldi. TOKİ’nin Silivri’deki konut şantiyesinde çalışan 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, inşaatın 8. katından düşerek yaşamını yitirdi.

22 yaşındaki üniversitelinin cenazesinin önce uçakla Van’a, oradan da memleketi Hakkari Çukurca’ya bağlı Çığlı köyüne gönderileceği öğrenildi.

TOKİ’deki iş cinayetine ilişkin İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da bir açıklama yaptı. Açıklamada yaşananın ne kaza ne de kader olduğu vurgulanırken, “Yaşanan gerekli iş güvenliği önlemlerini maliyet olarak gören patronların işlediği cinayettir! Neçirvan ve yaşamını yitiren tüm işçi arkadaşlarımızın hesabını sormak için patronlara karşı birliğimizi ve kavgamızı yükseltmeliyiz.” denildi.

İYİ-SEN’in “TOKİ şantiyesinde iş cinayeti” başlıklı açıklaması şöyle:

Hakkari Çukurca’lı Üniversite öğrencisi Neçirvan Ediş (22) yarıl yıl tatilinde okul harçlığını çıkarmak için abisinin çalıştığı İstanbul Silivri’de TOKİ’nin konut projesi inşaatında işe başladı.

İşe başladıktan birkaç hafta sonra gerekli iş güvenliği önlemleri alınmadığı için 8.kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Yaşanan ne kazadır ne kader!

Yaşanan gerekli iş güvenliği önlemlerini maliyet olarak gören patronların işlediği cinayettir!

Neçirvan ve yaşamını yitiren tüm işçi arkadaşlarımızın hesabını sormak için patronlara karşı birliğimizi ve kavgamızı yükseltmeliyiz.

Yarın kendi tabutumuzu ya da beraber çalıştığımız işçi arkadaşımızın tabutunu ailelerimizin evine göndermek istemiyorsak bu mücadeleyi büyütmeli sömürü çarkını kırmalıyız.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM:0506 989 49 54