TKH'den Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu anması için çağrı

Türkiye Komünist Hareketi, katledilişlerinin yıldönümünde Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk için yapılacak anmalara çağrıda bulundu.

TKH'den Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu anması için çağrı

16 Kasım 1979’da faşistlerce katledilen TKP üyesi ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk ile 12 Eylül darbesi sonrası 16 Kasım 1982’de gözaltında katledilen TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komite üyesi Mustafa Hayrullahoğlu anılacak.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, Mustafa Hayrullahoğlu’nun Kulaksız Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında 16 Kasım 2019 Cumartesi saat 11:00’de, Talip Öztürk için de aynı gün saat 13.00’de Topkapı Mezarlığı’nda yapılacak yapılacak anmalara çağrıda bulundu.

Çağrı açıklaması şöyle:

“Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk kavgamızda yaşıyor!

Türkiye komünist hareketinin ve Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinde önemli yeri olan ve düzen güçleri tarafından katledilen iki yoldaşımızı anıyoruz.

Mustafa Suphiler’den bugüne kadar gelen tarihimizde, 1970’li yıllarda büyük bir atılım dönemi yaşanmış ve bugün andığımız iki parti militanı devrim ve sosyalizm mücadelesine büyük emek vermiştir.

Talip Öztürk, 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından sinsice katledildi. Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın kuruluşunda görev alan ve TÖB-DER Başkanlığı’nı yapan Öztürk, TKP üyesi olarak otuz iki yaşında aramızdan ayrılırken, mücadele arkadaşlarına ve ilerici öğretmenlere sosyalizm mücadelesi bayrağını bıraktı.

Mustafa Hayrullahoğlu (Deniz yoldaş) ise, 16 Kasım 1982 tarihinde faşizmin işkencecileri tarafından katledildiğinde otuz dört yaşında bir komünistti. TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi olan Hayrullahoğlu, 12 Eylül faşizminin karşısında boyun eğmeyerek komünist hareketin tarihinde onurlu bir şekilde yerini almıştır.

Şimdi bugün yeniden “Atılım” diyen partimiz Türkiye Komünist Hareketi, Deniz yoldaşın ve Talip Öztürk’ün anısını devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşatmakta kararlıdır.

Onların mücadelesi bugün bizlere ışık tutmaya devam ediyor.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

İstanbul İl Örgütü

Anmaların programı:

Mustafa Hayrullahoğlu anması: 16 Kasım 2019 Cumartesi, saat 11:00, Kulaksız Mezarlığı

Talip Öztürk anması: 16 Kasım 2019 Cumartesi, saat 13:00, Topkapı Yeni Kozlu Mezarlığı Gasilhane önü”