TKH'den Kürt emekçilerine Newroz çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi'nin (TKH) Newroz nedeniyle yaptığı açıklamada, Kürt emekçilerinin mücadelesinin tarihinde ve kimliğinde eşitlik, özgürlük ve sosyalizm yazdığına dikkat çekildi. Açıklamada Kürt emekçilere seçimlerde eşitliğin özgürlüğün ve kardeşliğin sesi olan Bağımsız Komünist Adayları desteklemeye çağrısı yapıldı.

TKH'den Kürt emekçilerine Newroz çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bugün kutlanan Newroz nedeniyle bir çağrı açıklamasında bulundu.

TKH açıklamasında Newroz’un on gün sonrasında yapılacak 31 Mart yerel seçimleri için emekçilere dayatılan siyasi projelere sahne olduğuna dikkat çekilirken,”Kürt emekçilerinin eşitlik ve özgürlük arayışı demokrasicilik oyununa ve liberal projelere meze edilmektedir. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, Newroz 2019 vesilesiyle Kürt emekçilerine bu projelerden kendisini kurtarma çağrısı yapmaktadır.” denildi.

Açıklamada Kürt emekçilerinin seçimlerde inanmadığı partiler ya da adaylar için siyasi çalışma yapmayı, hatta kimi yerlerde MHP kökenli adayları, kimi yerlerde ise İslamcılara oy vermek durumunda bırakıldığı belirtilirken, “Bu tabloya mecbur olmadığımızı açık bir şekilde ortaya koymalıyız.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Kürt emekçilerine çağrı: Gericiliğe, emperyalizme ve liberalizme karşı dik duralım!

Ülkemizde ve Ortadoğu’da emekçi halkların zulme ve baskıya karşı direniş günü olan Newroz bir kere daha tüm coğrafyada kutlanacak. 21 Mart günü Newroz ateşleri yakılırken bölgede emperyalist planlar olanca hızıyla hayata geçirilmeye çalışılmakta, ülkemiz emekçileri ise baskıya, sömürüye, gericiliğe ve liberalizme mahkum bırakılmaktadır.

Irak ve Suriye’ye dönük emperyalist planlarda büyük bir değişiklik olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’nin Irak’ta işbirlikçi Kürt siyasetleri aracılığı ile bu ülkeyi belirleme ihtimali halen bulunmaktadır ve bunu gelecekte de kullanacaktır. Suriye’de ise Kürt siyasi hareketinin ABD ile yaptığı işbirliğinin geldiği noktada Kürt emekçilerinin önünde bir yol ayrımı belirgin hale gelmiştir. Ya ABD planları doğrultusunda işbirliğine devam edilecek ya da emperyalizm planları bozularak Suriye’deki meşru iktidar ile birlikte Suriye’nin geleceğinin eşit ve kardeşçe kuruluşuna dair bir adım atılacaktır.

Biz komünistlerin her zaman olduğu gibi ülkemizdeki ve bölgedeki Kürt kardeşlerimize çağrımız nettir. Emperyalizm ile tüm bağlar kopartılmalı, silahlar ABD’ye ve onun işbirlikçilerine çevrilmelidir. Kürt emekçilerinin başka bir kurtuluş yolu bulunmadığı açıktır. Aynen Türkler, Araplar ve Farslar gibi…

Ülkemizde ise Kürt emekçilerinin uzun yıllara yayılan eşit yurttaşlık talebi ve arayışının sermaye iktidarı açısından bir kere daha görmezden gelindiği bir evreden geçtiğimiz açıktır. Sermaye düzeni açısından ülkemizdeki tüm emekçiler iliklerine kadar sömürülmeli, uzun çalışma saatlerine mahkum edilmeli, ekonomik krizin faturası onlara kesilmelidir. Kürt proleterleri de bundan elbette azade değildir. O açıdan, 21 Mart Newroz sömürüye, yoksulluğa ve insan yerine konulmamaya karşı bütün emekçilerin silkinip ayağa kalkmanın günü olmalıdır.

Bu silkinişle birlikte Kürt emekçilerin arayışını ve mücadelesini liberalizm ve gericilik aracılığı ile soğuran siyasi çizgileri elimizin tersiyle itmemiz gerektiği açık olmalıdır. Newroz’un on gün sonrasında ülkemizde yapılacak 31 Mart yerel seçimleri emekçilere dayatılan siyasi projelere sahne olmakta, Kürt emekçilerinin eşitlik ve özgürlük arayışı demokrasicilik oyununa ve liberal projelere meze edilmektedir. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, Newroz 2019 vesilesiyle Kürt emekçilerine bu projelerden kendisini kurtarma çağrısı yapmaktadır.

Gelin, liberallerin, sağcıların ve gericilerin bizleri mahkum ettiği siyasi çizgileri ve açılımları reddedelim. Bugün Kürt emekçileri 31 Mart yerel seçimlerinde inanmadığı partiler ya da adaylar için siyasi çalışma yapmak, kimi yerlerde MHP kökenli adaylara, kimi yerlerde İslamcılara oy vermek durumunda bırakılmıştır. Bu tabloya mecbur olmadığımızı açık bir şekilde ortaya koymalıyız.

Bugün ülkemiz emekçilerinin sırtında liberalizm ve gericilik gibi iki büyük kambur vardır. Acilen bu kamburlardan kurtulmalı ve işçi sınıfının eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesine güç verilmelidir. Kürt emekçilerinin mücadelesinin tarihinde ve kimliğinde de eşitlik, özgürlük ve sosyalizm yazdığı unutulmamalıdır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, ülkemizdeki tüm emekçileri 21 Mart Newroz gününde selamlamakta ve 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, İzmir, Sakarya ve Gaziantep’te sermaye iktidarına karşı mücadelenin, eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin sesi olan Bağımsız Komünist Adayları desteklemeye çağırmaktadır.

Yaşasın kardeşçe ve onurlu bir yaşam mücadelemiz!

Yaşasın sosyalizm!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ