TKH'den Hayrullahoğlu ve Öztürk anması: Onlar bize işçi sınıfının yolunu gösterdi

Türkiye Komünist Hareketi, katledilişlerinin yıldönümünde Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk'ü mezarları başında andı.

TKH'den Hayrullahoğlu ve Öztürk anması: Onlar bize işçi sınıfının yolunu gösterdi

Türkiye Komünist Partisi’nin tarihinde önemli yer tutan ve düzen güçleri tarafından katledilen Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve yoldaşları tarafından anıldı.

Mustafa Hayrullahoğlu’nun anmasında ilk sözü TKH Merkez Komite üyesi Evrim Saldıran aldı. Saldıran “Onun mücadelesinin bitmediğini, onun kavgasının sona ermediğini, dolayısıyla emperyalistlerin plânının tutmadığını göstermek için geldik. Yoldaşlar bugün buraya daha genç geldik. Bugün partimizin atılımda ısrarcı ve kararlı olduğunu göstermeye geldik” dedi.

‘PARTİ’NİN MÜCADELESİ İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİDİR’

Anmada diğer konuşmayı TKH Merkez Komite üyesi Ahmet Tarık Yenil yaptı. Yenil, “Bizler neden her yıl komünistleri mezarları başında anarız kısaca buna değinmek istiyorum. Türkiye toprakları geçmişte işçi sınıfı mücadelelerini ve devrim süreçlerini yaşadı. Mücadele bugün de günceldir. Güncel olan bir diğer şey de, bunları örgütleyen, büyüten partili mücadelede bunları anlatan yoldaşlara olan borcumuzdur. Deniz yoldaş işkencede Parti adını söylemeyen, kendini, yoldaşlarını ve partisini koruyan biriydi bu nedenle katledildi. Mücadelesine sırtını dönmedi ve bize boyun eğmemeyi miras bıraktı. Mustafa Hayrullahoğlu’ nun mücadelesi, partinin mücadelesi, işçi sınıfının mücadelesidir. O bize sadece anılarını bırakmadı bize işçi sınıfının yolunu gösterdi. Onların mücadelesi bugün atılım ruhuyla dimdik ayakta” diye konuştu.

TALİP ÖZTÜRK DE ANILDI

Türkiye’de komünist harekette ve eğitim emekçilerinin mücadelesinde çok önemli bir yeri olan ve faşistler tarafından yine 16 Kasım tarihinde katledilen Talip Öztürk de mezarı başında anıldı. Türkiye Komünist Hareketi üyeleri bu anmaya katılarak, Öztürk’ün mücadelesini geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

Talip Öztürk’ün mezarı başında yapılan anmada Öztürk’ün yeğeni ve her yıl anmanın düzenlenmesine öncülük eden Akın Öztürk bir konuşma yaptı.