TKH'den Erdoğan'a: Hans’a da Katar'a da ülkemizi peşkeş çeken AKP’dir!

TKH, Katar yönetiminin Kanal İstanbul "yatırım"ıyla ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı savunmaya yanıt verdi: "AKP için Alman, İngiliz, Amerikalı, Fransız, Arap fark etmez: Ülkemizin bütün kaynakları, toprakları, madenleri para karşılığı satılır!

TKH'den Erdoğan'a: Hans’a da Katar'a da ülkemizi peşkeş çeken AKP’dir!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani’nin annesi Şeyha Mosa’nın Kanal İstanbul “yatırım”ıyla ilgili açıklamasına Türkiye Komünist Hareketi’nden (TKH) yanıt geldi.

TKH açıklamasında “Kanal İstanbul adıyla bizzat Erdoğan tarafından ilan ve ısrar edilen projenin bir rant projesi olduğu bugün Erdoğan tarafından yapılan açıklanmaya doğrulanmıştır.” denildi.

Erdoğan’ın “Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz. Yani Katar Emirinin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar? Kaldı ki aynı şekilde Katar Emirinin kendisinin zaten bizden aldığı yerler var. Yani biz bu kapılarımızı açmışız.” diyerek rant gerçeğini kabul ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“KOMÜNİSTLER DİYOR Kİ:Bizim sesimiz çıkar: Biz kapıları kapatacağız!

Erdoğan, başkalarını Almancı, İngilizci diye suçlarken kendisi Katarcılık yapmaktadır. Etnikçilik ve mezhepçilikle malul zihniyetini bir kez daha açık etmiştir.

Ancak zaten Hans’a da George’a da yine ülkemizi peşkeş çeken AKP’dir. Cargill denen şeker tröstine, emperyalist maden şirketlerine, Alman otomotiv tekellerine ülkemiz arazilerini bizzat AKP iktidarı vermedi mi? Tank Palet fabrikasını Katar’a peşkeş çekerken dün Telekom’u borcuyla bırakıp kaçan Lübnanlı sermayeye yine AKP iktidarı vermiştir.

AKP için Alman, İngiliz, Amerikalı, Fransız, Arap fark etmez: Ülkemizin bütün kaynakları, toprakları, madenleri para karşılığı satılır!

Bizim itirazımız var: Ülkemizi sattırmayacağız, ülkemizin değerlerinin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz, ülkemizin kapılarını emperyalizme kapatacağız!”