TKH'den direnişteki Gentes işçilerine ziyaret

TKH İstanbul İl Örgütü, ödenmeyen maaşları için başlattıkları direnişte 3. gününe giren Gentes işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

TKH'den direnişteki Gentes işçilerine ziyaret

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve 6 aydır ücretlerinin alamayan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi inşaat işçilerinin direnişi 3. gününe girdi.

Firmanın Bakırköy’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan genel merkezi önünde haklarını alana kadar direnişlerini devam ettirmeye kararlı olan işçilerin eylemi kısa süre içinde kamuoyunda önemli bir destek buldu.

Direnişin 3. gününde işçiler, bugün Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü tarafından ziyaret edildi. Direnişçi işçiler, ‘İnşaat işçisi yalnız değildir!’, ‘İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!’ sloganlarıyla direniş alanına yürüyen TKH’lileri alkışlarla karşıladı.

Ziyarette konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, “Başta inşaat patronları olmak üzere bu ülkenin patronları büyük karlarını açıklarken, bu ülkeyi yönetirlerken, sıra  işçilerin maaşını ödemeye gelince kapı duvar olurlar. ‘Kriz var’ derler, bir sürü gerekçe sunarlar. Patronlara hak çoktur. İşçiler alacağını almasa da olur. Öncelikleri arasında işçi yoktur.” dedi.

İşçi sınıfının örgütlenip yan yana geldiğinde, örgütü ve sendikasıyla hareket edince mutlaka kazanacağını bildiklerini belirten Tekerek, TKH olarak direnişin kazanımı için tüm olanaklarını seferber edeceklerini dile getirdi.

Ziyarette söz alan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Kemal Parlak da konuşmasında işçilerin alacaklarının bir an önce ödenmesi için tüm güçlerini kullanacaklarını söyledi, patronun “Nasılsa ödemezsem de olur. Bunlar birşey yapamaz. Mahkeme 3-5 sene sürer” diye düşünüp de rahat davranmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.