TKH'den asgari ücret açıklaması: Dalga mı geçiyorsunuz?

Türkiye Komünist Hareketi'nden asgari ücret açıklaması: AKP’nin emek düşmanlığını biliyorduk. Bir de dalga geçiyorlar!

TKH'den asgari ücret açıklaması: Dalga mı geçiyorsunuz?

Türkiye Komünist Hareketi, bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından net 2 bin 324 TL olarak açıklanan asgari ücret tutarına yönelik bir basın bülteni yayınladı.

AKP’li Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve patronların ortaklığıyla belirlenen sefalet ücreti açıklamasına Türkiye Komünist Hareketi’nden (TKH) yanıt geldi.

TKH açıklamasında “Yoksulluk sınırının 6800 TL olduğu, bir kişinin aylık geçim maliyetinin 2500 TL’yi gördüğü, ekonomik krizle birlikte yoksullaşma ve işsizliğin tavan yaptığı bu dönemde açıklanan asgari ücret, AKP’nin emekçilere neyi reva gördüğünü yeterince göstermektedir.” denildi.

TKH tarafından “KOMÜNİSTLER DİYOR Kİ | Asgari ücret açıklandı: Dalga mı geçiyorsunuz?” başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Türkiye’de 7 milyonu doğrudan olmak üzere 20 milyonu aşkın emekçiyi ilgilendiren asgari ücret AKP tarafından 2324 TL olarak açıklandı.

Bu rakam karşısında patronlara ve AKP’ye tek şey söylenebilir: Dalga mı geçiyorsunuz?

Yoksulluk sınırının 6800 TL olduğu, bir kişinin aylık geçim maliyetinin 2500 TL’yi gördüğü, ekonomik krizle birlikte yoksullaşma ve işsizliğin tavan yaptığı bu dönemde açıklanan asgari ücret, AKP’nin emekçilere neyi reva gördüğünü yeterince göstermektedir.

Yaşadığımız düzen, milyonlarca emekçinin asgari ücretle geçinmek zorunda kaldığı, bir avuç dolar milyonerinin siyasi iktidar tarafından kollandığı bir sömürü ve yağma düzendir.

Paranın saltanatına ve onun temsilcisi düzen güçlerine karşı emekçilerin örgütlü mücadelesini büyütmeden bu tablo değişmez!

AKP’nin emek düşmanlığını biliyorduk. Bir de dalga geçiyorlar!