TKH'den açıklama: Tank Palet peşkeşinin arkasındaki gerçekler açıklanmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Erdoğan'ın Sakarya mitinginde yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

TKH'den açıklama: Tank Palet peşkeşinin arkasındaki gerçekler açıklanmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün Sakarya’da düzenlenen seçim mitinginde Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı yeni açıklamalara ilişkin izahat istedi.

Fabrikanın işletmesinin devredildiği BMC’nin bir ortağı Ethem Sancak iken diğer ortağının Katar olmasının bütün kamuoyu tarafından özel olarak sorgulanması gerektiği belirtilen TKH açıklamasında “Katar’ın emperyalist ABD’nin güdümünde bir ülke olması ve Katar’da İsrail kuvvetlerinin de kullandığı ABD emperyalizminin büyük bir deniz ve hava üssü bulunması dikkatlerden kaçmamalıdır.” denildi.

Açıklamada, Erdoğan’ın mitingde dile getirdiği, “Fabrikanın modernizasyonu için 50 milyon dolar kamu kaynağı gerekiyordu” sözüne atıf yapılırken “Başakşehir futbol takımı için 178 milyon liralık stadyum yapmakla övünen AKP iktidarının söz konusu Tank Palet fabrikası için iddia edilen “50 milyon dolarlık bir yatırım ihtiyacı” gerekçesinin hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan’ın “satmadık devrettik” cümlesinin halkı aptal yerine koymak olduğu belirtilen açıklama “Halkımız bilmelidir; onlar özelleştiriyor, biz kamulaştıracağız! Emperyalistlerin ve işbirlikçi sermaye sınıfının el koyduğu halkın bütün değerleri kamulaştırıldığında ülkemizin refahı, kalkınması ve bağımsızlığı işte o zaman sağlanacaktır.” ifadeleriyle son buldu.

TKH Merkez Komite imzasıyla yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

TANK PALET PEŞKEŞİNİN ARKASINDAKİ GERÇEKLER AÇIKLANMALIDIR

AKP tarafından Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC firmasına devredilmesi AKP’nin “milli ve yerli” yalanını ortaya koyduğu gibi ülke değerlerinin sermayeye nasıl peşkeş çekildiğini de bir kez daha göstermiştir.

Ülke kaynaklarının ve değerlerinin çok büyük bir çoğunluğunun AKP tarafından yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekildiği ve en fazla özelleştirmenin AKP döneminde yapıldığı bilinen bir gerçektir. Bugün ulusal savunma sanayinin önemli ayaklarının birisinin özelleştirilmesi “beka sorunu” söyleminin bir seçim malzemesi olarak kullanıldığını da göstermektedir.

BMC’nin bir ortağı Ethem Sancak iken diğer ortağının Katar olması bütün kamuoyu tarafından özel olarak sorgulanmalıdır. Katar’ın emperyalist ABD’nin güdümünde bir ülke olması ve Katar’da İsrail kuvvetlerinin de kullandığı ABD emperyalizminin büyük bir deniz ve hava üssü bulunması dikkatlerden kaçmamalıdır. Yine aynı şekilde yakın dönemde Katar’ın Suudi Arabistan ile girdiği askeri ve ekonomik ilişkiler ortadayken AKP’nin dün “milli-yerli” ve bugün “beka” söylemi ile “Kaşıkcı cinayeti” üzerinden nasıl bir manipülasyon içinde olduğu ayrıca vurgulanmalıdır.

Ülke savunması için önemli bir fabrikanın Katar ortaklığı bir şirkete devredilmesi gerekçesini “50 milyon dolar yatırım” ihtiyacına bağlayan Erdoğan, aslında ülkemizin bu yatırımı yapacak kaynağı bulunmadığını da itiraf etmiştir.

Başakşehir futbol takımı için 178 milyon liralık stadyum yapmakla övünen AKP iktidarının söz konusu Tank Palet fabrikası için iddia edilen “50 milyon dolarlık bir yatırım ihtiyacı” gerekçesinin hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır.

Tank Palet fabrikasının Katarlılara peşkeş çekilmesinin arkasındaki gerçekler başkadır. Hangi açık ve gizli anlaşmalar yapıldığı kamuoyuna açıklanmalıdır.

Hiçbir utanma ve sıkılma duyulmadan “satmadık devrettik” cümlesi ise halkımızı aptal yerine koymaktır.

Halkımız bilmelidir; onlar özelleştiriyor, biz kamulaştıracağız!

Emperyalistlerin ve işbirlikçi sermaye sınıfının el koyduğu halkın bütün değerleri kamulaştırıldığında ülkemizin refahı, kalkınması ve bağımsızlığı işte o zaman sağlanacaktır.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

MERKEZ KOMİTESİ

20 Mart 2019