TKH'den açıklama: Bu gerici düzenin tohumları 12 Eylül’le atılmıştır!

TKH, 12 Eylül darbesinin 39. yılında yaptığı açıklamada "Dün 12 Eylül darbecilerinin Türk-İslam sentezi adıyla gericiliği her alanda desteklemelerinin sonucu bugün AKP’nin başkanlık rejimi adıyla padişahlığı hatırlatan tek adam rejimi olmuştur." dedi.

TKH'den açıklama: Bu gerici düzenin tohumları 12 Eylül’le atılmıştır!

TSK, ABD ve patronların ittifak halinde hayata geçirdiği 12 Eylül 1980 darbesinin 39. yılı nedeniyle Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir basın açıklaması yayımladı.

“Bu gerici düzenin tohumları 12 Eylül’le atılmıştır!” başlıklı açıklamada 12 Eylül’ün ülkenin yurtseverlerine, ilericilerine, işçi sınıfı güçlerine, aydınlarına, sosyalistlerine karşı girişilen kanlı bir darbe olarak asla unutulmayacağı belirtilirken “Dün 12 Eylül darbecilerinin miting meydanlarında ellerinde Kuran ile din siyaseti yürütmelerinin sonucu 15 Temmuz’da Amerikancı gerici kanlı darbe girişimi olmuştur.” vurgusu yapıldı.

TKH açıklamasının tamamı şöyle:

“12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleştirilen faşist askeri darbe, ülke tarihimizin en karanlık sayfalarından ve ülkemizin başına gelmiş en büyük felaketlerindendir.

12 Eylül darbesi, Amerikancı bir darbeydi.

12 Eylül darbesi, patronların çıkarı için 24 Ocak kararlarının hayata geçirilmesi içindi.

12 Eylül darbesi, ülkenin yurtseverlerine, ilericilerine, işçi sınıfı güçlerine, aydınlarına, sosyalistlerine karşı girişilen kanlı bir darbe olarak asla unutulmayacak.

12 Eylül darbesi sonrasında ülkemizde yaşanan gelişmeler bu darbenin gerçek yüzünü ve niteliğini her gün bir kez daha göstermektedir: Ülkemiz emperyalist talana açılmış, emek sömürüsü daha da yoğunlaşmış, sermaye daha da semirmiş, dinci gericilik bizzat darbe sonrası beslenmiş ve bugün bütün bu süreç gerici bir rejimle noktalanarak sonuçlanmıştır.

Bu gerici düzenin tohumları 12 Eylül’le atılmıştır.

Dün 12 Eylül darbecilerinin miting meydanlarında ellerinde Kuran ile din siyaseti yürütmelerinin sonucu 15 Temmuz’da Amerikancı gerici kanlı darbe girişimi olmuştur.

Dün 12 Eylül darbecilerinin Türk-İslam sentezi adıyla gericiliği her alanda desteklemelerinin sonucu bugün AKP’nin başkanlık rejimi adıyla padişahlığı hatırlatan tek adam rejimi olmuştur.

Dün 12 Eylül darbecilerinin Amerikan çıkarları için yaptıkları kanlı darbenin sonucu bugün bölgeyi işgal eden ABD emperyalizminin ülkemizi tehdit etmesi olmuştur.

12 Eylül darbesinde yüzlerce insan yaşamını yitirmiş, binlerce insan işkenceden geçmiş, on binlerce insan tutuklanmış, yüzbinlerce insan büyük acılar çekmiştir.

12 Eylül cuntacılarına karşı AKP tarafından açılan göstermelik davaların nasıl bir kandırmaca olduğunu 2010 referandumundan hatırlıyoruz.

12 Eylül darbesiyle hesaplaşmanın yolu, 12 Eylül darbesinin yolunu döşeyen bu gerici sermaye düzeniyle hesaplaşmaktan geçmektedir.”

Türkiye Komünist Hareketi