TKH ve Sınıf Tavrı direnişteki Cargill işçilerini ziyaret etti

TKH ve Sınıf Tavrı üyeleri, sendikalaştıkları için işten atılan ve Cargill işçilerini, direnişlerini İstanbul’a taşıdıkları direnişlerinin 496'ıncı gününde ziyaret etti.

TKH ve Sınıf Tavrı direnişteki Cargill işçilerini ziyaret etti

ABD’li gıda tekeli Cargill’in Bursa’daki fabrikasında sendikalaştıkları için işten çıkarılan işçiler işe iadeleri için verdikleri hukuk mücadelesini kazanmış ve mahkemeden Cargill işçileri lehine karar çıkmıştı.

Ancak firma, kararın ardından işbaşı yapmayı bekleyen işçilerin işe iadelerini aradan geçen yaklaşık 1 aylık süreye rağmen gerçekleştirmedi. Bunun üzerine işçiler direnişlerini 490’uncu gününde firmanın İstanbul’daki genel müdürlüğüne taşıdı.

Direnişlerine firma önünde kaldığı yerden devam eden ve burada da çeşitli polis engelleriyle karşılaşan işçilere dün Sınıf Tavrı ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

Direnişin 496’ıncı, firmanın genel müdürlüğünün bulunduğu Ataşehir Palladium önündeki eylemin ise 7’inci gününde yapılan ziyarette TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKH İstanbul İl Örgütü üyeleri ile Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Parlak ve Sınıf Tavrı üyeleri yer aldı.

30 AĞUSTOS’TAKİ BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Ziyarette yapılan konuşmalarda Cargill işçileri işe iade davasını kazandıklarını hatırlatıp bundan sonra mücadelelerini yeni bir boyuta taşıdıklarını ve kararlı olduklarını belirtti. İşçiler işe iadeleri gerçekleşene kadar Cargill binası önünden ayrılmayacaklarını vurguladı.

İşçiler Sınıf Tavrı ve TKH üyelerini 30 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te yapacakları basın açıklamasına davet etti.

Daha sonra söz alan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Parlak ise Cargill işçilerinin direnişini önemsediklerini ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de Cargill direnişinin sınıf mücadelesinde önemli bir örnek oluşturduğunu ve gelinen süreçte parti olarak üzerlerine düşen ne gerekiyorsa yapacaklarını, direnişin mutlaka kazanması gerektiğini dile getirdi.