TKH: Türk-İş Genel Başkanı istifa etmelidir!

TKH, TİS masasında “Uzasa işi karıştıracağız” diyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı istifaya çağırdı.

TKH: Türk-İş Genel Başkanı istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi(TKH), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) masasında “Uzasa işi karıştıracağız” diyen Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay’ı istifa çağırdı. TKH’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Türk-İş Genel Başkanı’nın “Uzasa işler karışacaktı” sözleri ise hem bir itiraftır, hem de bir tavırdır. Türk-İş Genel Başkanı’nın ağzından kaçan bu sözcükler, Ergün Atalay’ın sermayenin bir uzantısı olduğunun kanıtıdır. Türk-İş üyesi işçiler, sermayenin bu uzantısına karşı mücadele etmelidir.” denilen açıklamada “Yeni bir sınıf ve sendikal hareketin yaratılması için mücadele başa yazılmalıdır!” ifadeleri kullanıldı.

TKH Genel Merkezi’nden “Türk-İş Genel Başkanı istifa etmelidir!“başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde:

“Kamuda çalışan iki yüzbine yakın işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme süreci, bir kez daha sermaye ve iktidar lehine biten bir sonuçla tamamlandı. Kamu işçisinin enflasyonun altında bir ücret artışına mahkum edildiği çerçeve metni, krizin faturasını işçilere kesmeye dönük adımların sadece başlangıcıdır.

Türk-İş Genel Başkanı’nın “Uzasa işler karışacaktı” sözleri ise hem bir itiraftır, hem de bir tavırdır. Türk-İş Genel Başkanı’nın ağzından kaçan bu sözcükler, Ergün Atalay’ın sermayenin bir uzantısı olduğunun kanıtıdır. Türk-İş üyesi işçiler, sermayenin bu uzantısına karşı mücadele etmelidir. Türk-İş Genel Başkanı derhal istifa etmelidir. Bu sözleşme yırtılıp çöpe atılmalıdır.

Kamu işçisini ezdiren bu toplu sözleşme görüşmeleri bir kez daha sarı sendika-iktidar-sermaye üçlüsüne karşı bir bütün olarak mücadele edilmesi gerektiğini göstermiştir. Kamuda ya da özelde çalışan tüm işçiler kriz karşısında daha belirgin ortaklar haline gelen bu üçlüye karşı topyekun mücadeleyi örgütlemelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, tüm işçi sınıfnının ve emekçilerin insanca bir yaşam ve eşitlikçi bir düzen için mücadele etmesini savunmaktadır.

Yeni bir sınıf ve sendikal hareketin yaratılması için mücadele başa yazılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi-Genel Merkez”