TKH, Teslim Töre için başsağlığı mesajı yayınladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Teslim Töre'nin ardından bir başsağlığı mesajı yayınlarken; TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'in de cenaze törenine katılacağını duyurdu.

TKH, Teslim Töre için başsağlığı mesajı yayınladı

Bir yılı aşkın süredir kanser tedavisi gören 68 kuşağının öncü kadrolarından Teslim Töre tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

68 Kuşağı devrimci hareketinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla birlikte THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu), sonrasında THKO MB ve TKEP (Türkiye Komünist Emek Partisi) kurucularından Teslim Töre, siyasi sürgün olarak yaşadığı İsviçre’nin Bern kentinde yoğun bakıma kaldırılmış, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Teslim Töre’nin ardından bir başsağlığı mesajı yayınlarken; TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in de cenaze törenine katılacağını duyurdu.

TKH’nin yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle:

“Türkiye sosyalist hareketinin emektar ve önemli isimlerinden Teslim Töre’nin yaşamını yitirmesinden dolayı üzüntülerimizi paylaşırız.
Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve yoldaşlarına başsağılığı dileriz.

Ülkemizde sosyalist mücadelenin önemli isimlerinden birisi olan Teslim Töre’nin mücadelesi, sosyalist Türkiye mücadelemizde yaşayacaktır.

Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez

Teslim Töre’nin cenaze töreni için yapılan açıklamada “Teslim Töre 28.11.2019 (Perşembe) tarihinde Karacaahmet Sultan Dergahında 13.30’da yapılacak anma etkinliğinin ardından Karacaahmet Mezarlığında yoldaşı Sinan Cemgil‘in yakınında toprağa uğurlanacaktır” denildi.