TKH: Tank-Palet fabrikasını Katar’a veren AKP, şimdi İstanbul’u Arap sermayesine peşkeş çekmek derdindedir

Türkiye Komünist Hareketi, Kanal İstanbul projesine dair açıklamada bulundu. Açıklamada projenin ''Amerikan projesi'' olarak tanımlanması ise dikkat çekti.

TKH: Tank-Palet fabrikasını Katar’a veren AKP, şimdi İstanbul’u Arap sermayesine peşkeş çekmek derdindedir

Kanal İstanbul projesi üzerindeki tartışmalar yeniden alevlenmişken Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın, Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktıTürkiye Komünist Hareketi, günlük olarak yayınladığı  ”Komünistler Diyor Ki” açıklamalarında bu konuya dair kısa bir açıklama yayınladı. ”Kanal İstanbul, bir kentleşme projesi değildir. Kanal İstanbul projesi, her yanıyla bir rant projesidir.” denirken ”aynı zamanda bu proje, ABD’nin Karadeniz’de askeri gücünü artırması için Montrö Boğazlar Anlaşması’nı delmek için devreye sokulmaktadır.”   vurgusu ise öne çıktı.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

KANAL İSTANBUL DEĞİL KATAR İSTANBUL

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın, Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı

Kanal İstanbul, bir kentleşme projesi değildir. Kanal İstanbul projesi, her yanıyla bir rant projesidir.

AKP son 15 yıldır ülkenin kentlerini betonla kaplamıştır. AKP’nin kurmuş olduğu düzen rant düzenidir.

Bugün Kanalİstanbul projesini gündeme getirenler ülkenin arazilerini yabancılara peşkeş çekmektedirler. Tank-Palet fabrikasını Katar’a veren AKP, şimdi İstanbul’u Arap sermayesine peşkeş çekmek derdindedir.

İstanbul’un savunması gibi absürt açıklamalar yapanlar Trakya’nın savunmasını nereye koyacaklardır? Aynı zamanda bu proje, ABD’nin Karadeniz’de askeri gücünü artırması için Montrö Boğazlar Anlaşması’nı delmek için devreye sokulmaktadır.

Kanal İstanbul projesi, bir rant, peşkeş ve Amerikan projesidir!