TKH: Saldırının azmettiricilerine bakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklamasında, organize edilmiş saldırıyı kınadığını belirtirken, derinleşen ekonomik sorunlara karşı faturanın emekçilere ödetilmeye çalışıldığı bir dönemde sermaye sınıfının kirli provokasyonlarına karşı birleşme çağrısı yaptı.

TKH: Saldırının azmettiricilerine bakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde maruz kaldığı saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

“Saldırının azmettiricilerine bakılmalıdır!” başlıklı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçim öncesindeki söylemleri ile Ankara Valililiği’nin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saldırı sonrası yaptığı açıklamalara göndermede bulunularak “Yoksul halkın asker cenazelerini kişisel ve siyasi bekalarına malzeme yaparak istismar eden AKP-MHP ortaklığının, “beka sorunu” söylemi ile faşizm tohumları eken bu gerici faşist ittifakın emekçileri birbirine düşüren provokasyonları yargılanmalıdır” denildi.

TKH Merkez Komitesi imzalı açıklama şöyle:

Hakkari’de yaşamını yitiren asker Yener Kırıkçı’nın Ankara’daki cenaze töreni sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik  “organize edilmiş” provokatif saldırıyı kınıyoruz.

Yoksul halkın asker cenazelerini kişisel ve siyasi bekalarına malzeme yaparak istismar eden AKP-MHP ortaklığının, “beka sorunu” söylemi ile faşizm tohumları eken bu gerici faşist ittifakın emekçileri birbirine düşüren provokasyonları yargılanmalıdır.

MHP Genel Başkanı zatın “Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine kendisi araştırmalı” diyerek saldırıyı desteklerken adeta yeni provokasyonları çağırması bu provokasyonun azmettiricilerini göstermektedir.

Linç peşindeki güruha “Çubuk, yiğit insanların olduğu, şanlı tarihi olan bir yer. Sizler gerçekten son derece bilgili, görgülü, yetişmiş insanlarsınız. Sizin şanlı bir tarihiniz var. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz.” diye seslenen Milli Savunma Bakanı bu provokasyonun azmettiricilerini göstermektedir.

Ankara Valiliği’nin yaptığı açıklamada saldırıyı “üzücü bir protesto” olarak tanımlaması bu provokasyonun azmettiricilerini göstermektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçmiş dönem demeçleri ile bugün ortaya çıkan tablonun bir tesadüf olmadığı bilinmelidir.

Bu provokatif saldırı sonrasında emekçi halkımızın boğuştuğu hayat pahalılığı ve giderek derinleşen ekonomik sorunlara karşı faturanın bir kez daha patronlar yerine emekçilere ödetilme çabası ortadadır.

Bu çabaya karşı emekçi halkımızı gerçek düşmanlarına karşı birleşmeye ve sermaye sınıfının bu kirli provokasyonlarına karşı durmaya çağırıyoruz.”