TKH: İstanbul Belediye Başkanlığı kişisel alan değildir

Türkiye Komünist Hareketi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevine 'bunun laikliğe aykırı olmadığını, oranın kendisinin kişisel alanı olduğunu' öne sürerek dua ederek başlamasına tepki gösterdi. TKH'den yapılan açıklamada İBB makamının kamusal alan olduğu hatırlatıldı.

TKH: İstanbul Belediye Başkanlığı kişisel alan değildir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun görevine başkanlık makamında imam eşliğinde dua ederek başlamasına ilişkin “Orası benim kişisel alanım” dediği ve bunun laikliğe aykırı olmadığını iddia ettiği açıklamasına tepki gösterdi.

TKH’den yapılan açıklamada, İBB’de yapılan “dua töreni”yle laikliğin bir kez daha ayaklar altına alındığı belirtilirken “AKP eliyle açılan bu yolun laiklikle bağdaşır hiçbir tarafı yoktur. AKP’ye benzeyerek AKP’nin ve rejiminin geriletilmesinin mümkün olmadığı ayrıca belirtilmelidir” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Belediye Başkanlığı kişisel alan değildir

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığı makamına imam çağırarak dua “töreni” düzenlemesi anayasada yeri olan laikliğin bir kez daha ayaklar altına alınmasının bir başka örneğidir.

Dua etmek için imam çağırmaya gerek olmadığı gibi belediye makamında basın önünde “dua töreni” düzenlemenin siyasal bir davranış olduğu açıktır. Dinin bir kez daha siyasete alet edilmesi ve devlet makamında bunun gerçekleştirilmesi düzen siyasetinin geldiği yeri göstermesi bakımından manidardır. AKP eliyle açılan bu yolun laiklikle bağdaşır hiçbir tarafı yoktur. AKP’ye benzeyerek AKP’nin ve rejiminin geriletilmesinin mümkün olmadığı ayrıca belirtilmelidir.

“Oraya bir imam getirmek laikliğe aykırıdır” eleştirilerine “Hayır, o benim kişisel alanımdır” diye yanıt veren Ekrem İmamoğlu yanılmaktadır. İstanbul Belediye Başkanlığı makamı kişisel bir alan değil kamusal bir alandır.

Ülkemizin kurtuluşu laiklik, bağımsızlık ve eşitlik mücadelesinden geçmektedir.

Türkiye Komünist Hareketi

3 Temmuz 2019