TKH: Işıtan Gündüz'ün politik mücadelesi mirasımızın bir parçası olarak hep var olacak

Türkiye Komünist Hareketi'nden Işıtan Gündüz açıklaması: İşçi sınıfının siyasal mücadelesinden ve sosyalist devrim hattından ayrılmadan sürdürdüğü politik mücadelesi, emeği ve bu mücadele için verdiği kişisel yaşamı mirasımızın bir parçası olarak hep var olacaktır.

TKH: Işıtan Gündüz'ün politik mücadelesi mirasımızın bir parçası olarak hep var olacak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bugün hayatını hayatını kaybeden sosyalist hareketin önemli neferi ve aydınlarından Işıtan Gündüz hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, sosyalist hareketin hem bir neferini hem de bir aydınını kaybettiği vurgulanırken, Işıtan Gündüz’ün işçi sınıfının siyasal mücadelesinden ve sosyalist devrim hattından ayrılmadan sürdürdüğü politik mücadelesinin, emeğinin ve bu mücadele için verdiği kişisel yaşamının, sosyalist hareketin mirasının bir parçası olarak hep var olacağı kaydedildi.

TKH Merkez Komite imzası ile yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Işıtan Gündüz yoldaşı kaybettik

Türkiye sosyalist hareketinin mümtaz isimlerinden Işıtan Gündüz yoldaşın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Öncelikle ailesine, yakınlarına ve bütün yoldaşlarına, yoldaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

1968 gençliğinden bugüne kadar sosyalist mücadelenin her daim içinde yer alan, Birinci ve İkinci TİP’te mücadele eden, sonrasında Sosyalist Türkiye Partisi kurucuları arasında yerini alan ve Türkiye Komünist Partisi saflarında birlikte mücadele yürüttüğümüz Işıtan abimizi saygıyla anacağız.

Sosyalist hareket hem bir neferini hem de bir aydınını kaybetmiştir. İşçi sınıfının siyasal mücadelesinden ve sosyalist devrim hattından ayrılmadan sürdürdüğü politik mücadelesi, emeği ve bu mücadele için verdiği kişisel yaşamı mirasımızın bir parçası olarak hep var olacaktır.

Türkiye Komünist Hareketi
Merkez Komitesi”