TKH: İntihar vakalarının sebebi: Yoksulluk, borç batağı, geleceksizlik...

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın ''intihar vakalarının dini inanç eksikliği''nden kaynaklandığını belirtmesi üzerine Türkiye Komünist Hareketi, ''Trakya Üniversitesi İlahiyat Dekanı kendini kandırmasın!'' vurgulu bir açıklamada yaptı.

TKH: İntihar vakalarının sebebi: Yoksulluk, borç batağı, geleceksizlik...
HABER MERKEZİ

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, son dönemde yaşanan siyanürle intihar olaylarıyla ilgili, “İntihar dinimizce haramdır. Çünkü canı veren Allah’tır. Allah’tan başkası da alamaz. Şunu söyleyeyim, o insanlar bu noktada niye intihar ediyor, yalnızlıktan intihar ediyor, dini inançların zayıflığından intihar ediyor. Hayata olumlu bakmak lazım. Olumlu bakacak yollar ve yöntemleri de bilmek gerekiyor” demişti. Dekanın bu demeçleri üzerine Türkiye Komünist Hareketi internet sitesi üzerinden günlük ”Komünistler Diyor Ki” bölümünden açıklama yaptı. ”Trakya Üniversitesi İlahiyat Dekanı kendini kandırmasın!” başlıklı açıklamada artan intihar vakalarının nedenine dikkat çekildi.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Kılıç, son dönemde yaşanan intihar vakalarıyla ilgili, ‘O insanlar bu noktada niye intihar ediyor, yalnızlıktan intihar ediyor, dini inançların zayıflığından intihar ediyor’ diye konuştu.

İntihar vakalarını tek başına dini inanç eksikliğine bağlamak, bu toplumsal sorunun altındaki gerçeğin üzerini örtmektedir. El Kaide, IŞİD gibi cihatçı çetelerin canlı bomba olarak intihar eylemleri ve katliamlar yaptıklarını nereye koyacağız? Onlardaki dini inanç fazlalığı mı?

Ülkemizde son dönem artan intihar vakalarının altında toplumsal sorunlar bulunmaktadır: Yoksulluk, borç batağı, geleceksizlik, yaşam güvencesinin yoksunluğu…

Ülkemiz bir ekonomik krizin içindedir. Bu krizin bedeli yurttaşlarımızın yaşamlarına son verecek noktaya gelmesiyle ödeniyor. Patronlar karlarına kar katarken, emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşıyor.

İlahiyat Fakültesi Dekanı, ‘hayata olumlu bakın’ diyerek sözlerini bitirmiş: Aslında, söylediği, yoksulluğu, borç batağını ve geleceksizliği kafaya takmayın, kader deyiniz diyerek bir kez daha toplumsal eşitsizliğin ve sömürü düzeninin üzerini din ile örtmeye çalışmıştır.

Yoksulluk ve geleceksizlik kader değildir! Doğrudan kapitalizmden kaynaklanmaktadır!’