VİDEO | TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Ovacık'ı hep birlikte 5'e katlayacağız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adaylarının tanıtım toplantısında konuştu. "Komünistler yağmalamaz, yağmaya karşı durur." diyen Tekerek "Bu farkı Ovacık'ta gösterdik. Bu 1'i, şimdi hepimiz 5'e katlayacağız." dedi.

VİDEO | TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Ovacık'ı hep birlikte 5'e katlayacağız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, TKH’nin de Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Bundan 5 yıl önceki yerel seçimlerde sonuçlar açıklanırken o akşam ve sonrasında iki şey konuşulduğuna dikkat çeken Tekerek, “Birincisi AKP’nin sandık sonuçları, ikincisi ise Ovacık’ta ‘komünist başkan’ adıyla belediye seçimlerini kazanan komünist aday. Bazı kesimler ‘dünyada komünizm mi kaldı’ diye şaşırdılar. Bazıları komünistleri hep sonuçlarında sonlarda gördükleri için, ‘Bu başarı nasıl oldu?’ diye merak ettiler.” dedi.

“HALKI BU ÇARESİZLİKTEN ÇEKİP ÇIKARMALIYIZ”

Tekerek, “Ovacık’taki bu deneyimin ilk hediyesi daha seçimin ertesi gün üniversitelere, fabrikalara, mahallelere bu umudun taşınması, tartışılmaya başlanması oldu.” ifadelerini kullandı.

AKP’yle ilgili hep söylenen “Yiyorlar ama yapıyorlar” ve “AKP gelmesin de kim gelirse gelsin” çaresizliğinden halkın çekip çıkarılması gerektiğini belirten Tekerek, “Komünistlerin bunlardan farklı gün gibi ortadadır. Komünistler çalmaz çırpmaz, aksine halktan çalınanları halka geri iade ederler. Komünistler belediyeyi şirket gibi yönetmez, ihale peşinde koşmaz. Komünistler halkın kaynaklarını büyük bir özenle halk için kullanmasını bilirler, üretirler, bölüştürürler, paylaştırırlar. Komünistler yağmalamaz, yağmaya karşı durur. Bu farkı Ovacık’ta gösterdik. Bu 1’i, şimdi hepimiz 5’e katlayacağız. Parti olarak bu iradenin tüm gücümüzle yanındayız. İhtiyacımız olan sosyalizmin kazanmasıdır, bu yağmanın, eşitsizliğin, savaş politikalarının ve haksızlığın bitmesidir. Dersim halkının bu sorumluluğun altında kalkacağına olan inancımız tamdır.” diyerek sözlerini tamamladı.