TKH Gençliği: YTÜ'ye millet bahçesi yapılmasını reddiyoruz!

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yapılacak Millet Bahçesi projesine ilişkin Geçen aylarda öğrenciler projenin üniversiteye yapılmasını protesto etmişti. Türkiye Komünist Hareketi Gençliği ise ''reddediyoruz" vurgulu bir açıklama yaptı.

TKH Gençliği: YTÜ'ye millet bahçesi yapılmasını reddiyoruz!
HABER MERKEZİ

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne yapılacak Millet Bahçesi projesine ilişkin Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan ihale dosyasına göre, kampüsün bazı kısımlarında ağaç kesimleri de yapılacak. Ağaçların kesildiği bölgelere ise binalar inşa edilecek. Geçen aylarda öğrenciler bu projenin  ”üniversiteye faşist unsurların sokulmasına” zemin oluşturduğunu belirtirken ve projenin üniversiteye yapılmasını protesto etmişti.

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği resmi Twitter hesabı üzerinden YTÜ Davutpaşa Kampüsüne yapılacak millet bahçesi projesine dair ”reddediyoruz” vurgulu açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

YTÜ’ye millet bahçesi yapılmasını reddediyoruz. Bir taraftan üniversitelere yönelik saldırının ve müdahalenin farklı bir boyutu olan bu proje için milyonlarca lira verilirken, diğer taraftan KYK yurtlarına, yemekhane ücretlerine zam yapılıyor.

Kapitalizm kendi cebini ve çıkarını düşünüyor, gençliğin payına ise geleceksizlik, işsizlik, zam düşüyor. Bu tabloya mahkum değiliz. Üniversitelere müdahaleye, geleceksizliğe, zamlara, işsizliğe karşı örgütlü mücadeleyi yükseltelim!