TKH: Direnen Gentes işçilerinin yanındayız

Türkiye Komünist Hareketi yarın (22 Kasım) Cuma günü saat 12:30’da Dünya Ticaret Merkezi önünde direnen inşaat işçilerine dayanışma ziyareti yapacak

TKH: Direnen Gentes işçilerinin yanındayız

Türkiye Komünist Hareketi yarın (22 Kasım) Cuma günü saat 12:30’da Dünya Ticaret Merkezi önünde Gentes işçilerine dayanışma ziyareti yapacağını duyurdu.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada “Gentes bünyesinde çalışan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ SEN) üyesi inşaat işçileri sömürüye karşı ve haklarını almak için memleketin farklı illerinden İstanbul’a gelerek mücadelelerini Gentes Şirketler Grubu’nun genel merkezi önünde devam ettirme kararı aldılar. Onların mücadelesi bizim de mücadelemizdir.” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Gentes Şirketler Grubu isimli inşaat firması Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçilerinin hakkını gasp ediyor. Şirket tarafından işçilerin birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilmesine rağmen altı aydır ödeme yapılmaması patron sınıfının gerçek yüzünü gösteren bir örnek olarak karşımızdadır.

Dünyanın dört bir tarafında iş yaptığını söyleyerek övünen Gentes patronu işçilerin emeğini sömürdüğü yetmiyormuş gibi bir de bunun karşılığını dahi ödemekten kaçıyor.

Gentes bünyesinde çalışan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ SEN) üyesi inşaat işçileri sömürüye karşı ve haklarını almak için memleketin farklı illerinden İstanbul’a gelerek mücadelelerini Gentes Şirketler Grubu’nun genel merkezi önünde devam ettirme kararı aldılar.

Onların mücadelesi bizim de mücadelemizdir.

Partimiz İstanbul İl Örgütü tarafından yarın (22 Kasım 2019 Cuma) günü saat 12:30’da Dünya Ticaret Merkezi önünde Gentes işçilerine dayanışma ziyareti yapılacaktır.