Tıp Bayramı'nın 100. yılı: Günde 40’a yakın sağlık çalışanı tacizle, hakaretle, darpla, ölümle karşı karşıya!

Sağlık Emekçileri, 14 Mart Tıp Bayramı'nın 100. yılında sağlıkta şiddeti protesto etti.

Tıp Bayramı'nın 100. yılı: Günde 40’a yakın sağlık çalışanı tacizle, hakaretle, darpla, ölümle karşı karşıya!

14 Mart Tıp Bayramı’nın 100. yılında hekimler ve sağlık emekçileri yurt genelinde eylemler düzenleyerek, karşı karşıya kaldıkları tacize, hakarete, darp ve ölüme dikkat çekti.

İstanbul’da hekimler ve sağlık emekçileri, “100 yıldır ülkemize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” yazılı çelenk ve beyaz önlükleri karanfillerle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yürüyerek eylem yaptı. Anıta çelenk bırakan hekimler, sağlıkta şiddeti protesto etti.

14 Mart Tıp Bayramı’nı bayram havasında kutlayamadıklarına dikkat çeken sağlık emekçileri, pazar günü yürüyüş yapacaklarını açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nın 100. yılında İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Törene İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ve yönetim kurulu üyeleri ile eski başkan Prof. Dr. Selçuk Erez, TTB Merkez Konseyi eski başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve çok sayıda sağlık emekçisi katıldı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, “Ortalama, günde 40’a yakın sağlık çalışanı tacizle, hakaretle, darp edilmeyle ve hatta öldürülmeyle karşı karşıya kalmakta. Bu bir paradoks, bu bir çelişki. Bütün yaşamını insanlara adayan onların sıkıntılarını gidermeye adamış meslek mensuplarının bu denli baskı altında olması kabullenecek bir şey değildir” diye konuştu.

Prof. Dr. Pınar Saip ise “Bu yıl Tıp Haftası’nın finalinde 100. yıla özel görkemli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Önce 17 Mart pazar 13.00’te Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde toplanıyoruz. Emperyalist işgale karşı bayrak açan tıbbiyeliler anısına Haydarpaşa Tıbbiyesi’nin önünde saygı duruşunda bulunuyoruz, ardından Kadıköy’e yürüyor, İskele Meydanı’nda Hekimlerin Yüzüncü Yıl Bildirgesi’ini kamuoyuna açıklıyoruz.” ifadelerini kullandı.