TGS Genel Başkanı: Hürriyet'teki işten çıkarmalar tam da yetki alma aşamasına geldiğimizde yapıldı

TGS Genel Başkanı Durmuş, Hürriyet'te yapılan işten çıkarmalara ilişkin "Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan, hatta askerde olan arkadaşlarımız tebligatla işten çıkarıldı." dedi.

TGS Genel Başkanı: Hürriyet'teki işten çıkarmalar tam da yetki alma aşamasına geldiğimizde yapıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Demirören Medya grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinde yapılan gazeteci kıyımına ilişkin konuştu.

Atılan gazetecilerin tamamının TGS üyesi olduğuna dikkat çeken Durmuş, tasfiyenin sendikanın tam da yetki alma aşamasına geldiği anda yapıldığını belirtti.

RS FM’den Akşam Postası programının canlı yayınına katılan Gökhan Durmuş şu ifadeleri kullandı:

‘’Hürriyet gazetesinden çıkarılan bütün çalışanlar sendikamızın üyesi. Yaklaşık olarak 1.5 yıldır süren bir çalışmamız vardı Hürriyet gazetesinde ve tam da yetki alma aşamasına gelmiştik. Hürriyet’le var olan Hürriyet’e rengini veren insanlar gazeteden atıldılar. Atılan çalışanların en kısa çalışanı 5 yıldır Hürriyet gazetesinde çalışıyor. Şu an itibariyle 43 kişinin işine son verildi. Toplu işten çıkarmalarda tebligat gönderilebilir ama bunun nedeni açıklanmalı, işletmesel bir karar diye bir şey olamaz. Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan, hatta askerde olan arkadaşlarımız tebligatla işten çıkarıldı. Dünkü tepkilerden dolayı bugün yüz yüze gelerek işlerine son verilmeye devam edildi”