Tezkereye evet diyen CHP'den Erdoğan'a: Dünyada senin oradaki varlığını meşru gören ülke var mı?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP'nin Suriye politikasını eleştirdi: "Dünyada senin oradaki varlığını meşru gören bir ülke var mı? Filistin de dahil olarak soruyorum. 'Huzur götürmeye geliyoruz” diyorsun sen kendi ülkende huzur mu var!" dedi.

Tezkereye evet diyen CHP'den Erdoğan'a: Dünyada senin oradaki varlığını meşru gören ülke var mı?

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Suriye’ye yapılan sınır ötesi harekât gündemi ile toplanan olağanüstü MYK toplantısı sona erdi.

Toplantının sonunda açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “TBMM neden harekâtın bilgilendirilmenin dışında tutuldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’li il başkanlarına bilgi veriyor. Böyle bir ciddiyetsizlik görülmemiştir.” dedi.

Erdoğan’ın kendisinin “BOP’un eş başkanıyım” dediğini hatırlatan Özkoç, “Ben ABD projesinin eş başkanıyım diyorsun, şimdi dert yanıyorsun. İdlib’de insanlık dramından kurtardık dediği bölgeler şimdi terör bölgesi. Oradaki gözetleme kulelerindeki askerlerimizi Rusya tarafından korunuyor.” diye konuştu.

“BİR DEVLET ADAMI NASIL OLUR DA…”

Erdoğan’ın harekat için kullandığı ifadeleri de eleştiren Özkoç, “Biz diyoruz ki Suriye’de insanların yaşaması için politik önlemler al diyoruz. Erdoğan ne diyor bugünkü konuşmasında fetih diyor. Biz oraya huzur için gidiyoruz diyen devlet adamı nasıl olur da fetih der?” ifadelerini kullandı.

Özkoç’un açıklamasında Erdoğan’a “Dünyada senin oradaki varlığını meşru gören bir ülke var mı? Filistin de dahil olarak soruyorum. ‘Huzur götürmeye geliyoruz” diyorsun sen kendi ülkende huzur mu var!” diye seslendi.

“TRUMP BİZDEN İYİ BİLİYOR”

Trump’ın Türkiye’ye yönelik açıklamalarına da değinen Özkoç, “Türkiye’ye hakaretler ediyor, emirler yağdırıyor. ‘Benim bilgim dahilinde’ diyor, ‘nereye kadar gideceğini biliyorum’ diyor. ABD Başkanı bizlerin bilmediğini biliyor.” diye tepki gösterdi.

CHP olarak söylemlerinin net olduğunu öne süren Özkoç “Biz itibarlı bir duruş sergileyebilmek için tavsiyemiz şudur; Suriye’nin meşru devletiyle derhal ilişkiye geçilmeli. Daha fazla kan akıtılmasının önüne geçilmelidir. Orada politik bir çözüm bulunmasının yolu budur” yorumunda bulundu.

“YANA YANA EVET” DEDİLER…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır ötesine asker gönderme tezkeresiyle ilgili, “Tezkere bugün Meclis’te görüşülecek. Oradaki askerlerin burnu kanamasın diye tezkereye içimiz yana yana ‘evet’ diyeceğiz” demiş ve sonrasında CHP grubu da Meclis’te yapılan oylamada AKP, MHP, ‘İyi Parti’ ile birlikte ‘Evet’ oyu vermişti.