Termik santraller hakkında araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Amasra ve Batı Karadeniz’de yapılması planlanan Termik Santraller’deki hukuka aykırılıklar ile bunların olumsuz etkileri hakkında verilen araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Termik santraller hakkında araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Amasra ve Batı Karadeniz’de yapılması planlanan Termik Santraller’deki hukuka aykırılıklar ile bunların olumsuz etkileri hakkında verilen araştırma önergesi AKP ret ve MHP’nin de çekimser oyları sonucunda reddedildi.

Odatv’nin haberine göre Amasra’da HEMA şirketi tarafından kurulması planlanan termik santral için verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu’ kararının iptali için Bartın Platformu, 7 Kasım 2016 tarihinde topladığı 2 bin 19 imza ile Zonguldak İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Zonguldak İdare Mahkemesi geçen günlerde kararını vererek, ‘ÇED olumlu’ kararını iptal etmedi. “ÇED olumlu” kararının iptali istemiyle açılan davada, mahkeme, Bartın Platformu’nun talebini reddetti.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun aynı konuda verdiği önerge de bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Konuşmaların ardından yapılan oylamaya AKP “araştırılmasın” diyerek ret oyu verdi. MHP de “çekimser” kalınca önerge bu oylamayla birlikte reddedildi.