Temelli: Bu iktidarın yaptıklarının hesabını soracağız

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanmasının ardından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bu iktidar demokrasiden kaçıyor. Ama biz demokrasi mücadelesinin peşindeyiz. Mutlaka ve mutlaka bu iktidarın yaptıklarının hesabını soracağız. Demokratik zemini terk etmeyeceğiz. Demokrasi mücadele ile kazanılacak. Demokrasiyi birilerinden beklemeyeceğiz.”  dedi.

Temelli: Bu iktidarın yaptıklarının hesabını soracağız

HDP’li belediyelere kayyım atanmasının ardından Sezai Temelli ve MYK üyeleri açıklamalarda bulundu.

Temelli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

-Kendi meşruiyetini kaybettikçe tüm Türkiye halklarına kayyım rejimini dayatmaya devam ediyor. 19 Ağustos sivil darbesi 12 Eylül rejiminin devamıdır. Uzun süre OHAL rejimi altında yaşadık. Bu OHAL rejiminin üzerinde iktidarlarını şekillendirenler Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin dayatırken şimdi de örtülü bir OHAL rejimi dayatırlar. Bugün halk iradesine sahip çıkmaya devam ediyor ama Diyarbakır sokaklarında şiddet ve zulüm vardır. İradesine sahip çıkan halka TOMAlarla müdahale ediyor.

“TÜM TÜRKİYE’YE SESLENİYORUZ”

-Yüzlerce arkadaşımızı gözaltına aldılar. Cezaevlerindeki 5 bin arkadaşımızda olduğu gibi gözaltına alınan arkadaşlarımızın da bir suçu yok. Bu kayyumcu yönetemez hale gelmiş zihniyet meşruiyetini yitirmiştir. Tüm yerel yönetimlerde ve meşru yöntemler demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz. OHAL döneminde hukuku yok saydılar kendi yasalarını yok saydılar. Demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalıştılar. Kayyumlar eliyle bölge ekonomisi çökerttiler. Şimdi aynı talana ve yağmaya sahip çıktıklarını gösteriyorlar.

-3 Belediye başkanımız görevden alındı. Saldırı sadece HDP’li belediyelere yönelik değil bu saldırı demokraside buluşmuş insanlara bir saldırıdır.

-Tüm Türkiye’ye sesleniyoruz: İradelere sahip çıkma zamanıdır; gelin bu soysuz siyasete beraber karşı çıkalım.

“HESABINI SORACAĞIZ”

-Bu iktidar demokrasiden kaçıyor. Ama biz demokrasi mücadelesinin peşindeyiz. Mutlaka ve mutlaka bu iktidarın yaptıklarının hesabını soracağız. Demokratik zemini terk etmeyeceğiz. Demokrasi mücadele ile kazanılacak. Demokrasiyi birilerinden beklemeyeceğiz. Kaybettiler, yine kaybedecekler. Kazandık yine kazanacağız!

-Türkiye Kürt meselesini çözmeden demokrasi meselesini çözemiyor. Çözümsüzlüğün kaynağı Kürt meselesine olan yaklaşımdır. Bu netleşmiştir demokrasiden yana olanlar, darbeden yana olanlar.