''Temel Karamollaoğlu laf arasında Kılıçdaroğlu'nu övdü''

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ''laf arasında övmesinin gözünden kaçmadınığını'' aktardı

''Temel Karamollaoğlu laf arasında Kılıçdaroğlu'nu övdü''

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, önceki gün HaberTürk’teki bir televizyon programının reklam arasında Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”inanç özgürlüğü”, türban ve ”demokrasi” konusundaki tavrı nedeniyle övdüğünü aktardı. Ayrıca “Davuoğlu ve Abdullah Gül arasındaki soğukluğa” da yazısında Gelecek Partisi’nin kuruluşu ile yazdığı yazısında değindi.

Zeyrek, “CHP toparlayıcı bir siyaset izleyebilirse muhalefetteki sağ partileri yanına çekerek iktidarının önünü açabilir” diye yazdı.

Zeyrek’in, “Sağ, solun hastalığına mı yakalandı?” yayımlanan  yazısının ilgili bölümü şöyle:

Sol için bulunmaz fırsat

Ali Babacan da partiyi kurunca AK Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi’yle birlikte Milli Görüş orijinli tam beş partimiz olacak. Malum, merhum Alparslan Türkeş’in ülkücü hareketi de üç ayrı partinin omurgasını oluşturuyor. MHP hâlâ en güçlü kale olmakla birlikte, Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti de büyük ölçüde ülkücü tabanı hedef kitle olarak görüyor.

HaberTürk Televizyonu’nda önceki gece hem Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’na, hem BBP lideri Mustafa Destici’ye geçmişte sol siyasetin kronik hastalığı haline gelen bu bölünme halinin temelinde ne olduğunu sorduk ama ikisinden de tatmin edici yanıtlar alamadık.

Bu durum, sol siyaset için büyük bir fırsat yaratabilir. Özellikle de CHP toparlayıcı bir siyaset izleyebilirse muhalefetteki sağ partileri yanına çekerek iktidarının önünü açabilir. SP lideri Karamollaoğlu’nun reklam arasındaki sohbetimiz sırasında Kılıçdaroğlu’nun son zamanlarda inanç özgürlüğü, başörtüsü ve demokrasi konusundaki tavrını övmesi de dikkatimden kaçmadı.