Tel Abyad'daki saldırıya ilişkin SDG'den açıklama: Türkiye Afrin'deki taktiği uyguluyor

Suriye'nin Tel Abyad kentinde bugün meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali'den açıklama geldi.

Tel Abyad'daki saldırıya ilişkin SDG'den açıklama: Türkiye Afrin'deki taktiği uyguluyor

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Suriye’nin Tel Abyad kentinde 13 kişininin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Türkiye’nin saldırıdan sorumlu tuttuğu SDG’nin Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye ve kontrolündeki güçler, arazinin gerçek sahiplerini yerinden etmek ve Türkiye’deki Suriyeli mültecileri buraya yerleştirmek için şimdi de sivilleri hedef alan patlamalarla Til Abyad’da kaos yaratıyor. Türkiye, kontrol ettiği bölgedeki sivil kayıplardan sorumludur.

Bu, Türkiye’nin işgal altındaki Efrin’de de başvurduğu şehrin Kürt nüfusunu ortadan kaldırmak için kullandığı taktiktir. Siviller bunun farkında olmalı ve hiç kimse Kuzey Suriye’de Türkiye’nin işgal ettiği bölgelerdeki evlerini terk etmemelidir.”