Tel Abyad'da bomba yüklü araç patlatıldı: 14 ölü, 26 yaralı

Bombalı aracın infilak ettirilmesi ile düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Tel Abyad'da bomba yüklü araç patlatıldı: 14 ölü, 26 yaralı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan ve ‘Barış Pınarı Harekatı’ ile operasyon düzenlenen Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Akçakale’ye sınır komşusu olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen ‘Barış Pınarı Harekatı’ operasyon düzenlenen Tel Abyad ilçe merkezinde sabah saatlerinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Saldırıda patlama sesi Akçakale’den de duyuldu.

Patlama sonrası olay yerine Türkiye’den sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları Akçakele Devlet Hastanesi’ne getirdi. Acil serviste tedaviye alınan bazı yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından sınır her iki tarafında güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Bombalı aracın infilak ettirilmesi ile düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. Olay yerindeki yaralılar ise Tel Abyad ve Akçakale’deki hastanelere getirilmeye devam ediyor.

Öte yandan saldırının Tel Abyad ilçe merkezinde ekmek almak için fırın önünde sıra bekleyen sivillere yönelik yapıldığı belirlendi. Fırından ekmek almak için aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin sıra beklediği ve bu sırada bomba yüklü bir otomobilin infilak ettirildiği öğrenildi. (DHA)